Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2017 - Anul XXII, nr. 69 (6485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suspiciuni

Anchetă la Spitalul Judeţean după moartea unei paciente care nu ar fi primit îngrijirile corespunzătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O comisie formată din trei medici ai Spitalului Judeţean Suceava anchetează modul în care s-a intervenit în cazul unei paciente în vârstă de 70 de ani din Gura Humorului, lovită deosebit de violent de o maşină pe o trecere de pietoni din Gura Humorului, săptămâna trecută. Femeia a decedat la o zi după ce s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, unde, potrivit ipotezei înaintate de anchetă, nu ar fi primit îngrijirile corespunzătoare.

Directorul medical al spitalului, dr. Doina Elena Ganea, a confirmat faptul că în cadrul instituţiei se desfăşoară o anchetă, menţionând că aceasta este încă în curs, alte detalii, precum şi rezultatul cercetărilor, urmând să fie comunicate la final.

Aceasta a mai subliniat că ancheta vizează „modul în care s-a intervenit, fiind un caz în care trebuia să se acţioneze interdisciplinar”.

Ancheta administrativă privind serviciile medicale acordate pacientei Maria Paicu va fi realizată dr. Mihai Cristof - medic şef Bloc Operator, dr. Liviu Cârlan - medic şef UPU şi dr. Marius Grămadă - medic primar Secţia Ortopedie. Demararea anchetei a fost aprobată de managerul spitalului Vasile Râmbu.

 

Leziuni deosebit de grave, tratate cu şovăieli

Maria Paicu, pacienta care a avut tragicul sfârşit, s-a prezentat la urgenţele unităţii spitaliceşti, marţi dimineaţă, după ce iniţial fusese văzută de medicii de la Spitalul din Gura Humorului. Aceasta a fost lovită de o autoutilitară în timp ce traversa pe o trecere de pietoni din Gura Humorului, impactul fiind extrem de puternic, fapt confirmat şi de multiplele leziuni consemnate în fişa medicală a pacientei.

Aceasta a fost diagnosticată de medici cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, plăci profunde, delabrante, la piciorul stâng, pelvis, coapsă şi genunchi, plagă mână dreaptă, fractură de bazin.

Practic, piciorul stâng al femeii a fost strivit aproape în totalitate, aceasta ajungând la spital cu gheme de carne vie pe membru, fragmente de muşchi şi piele zdrobită.

Potrivit ipotezei anchetei, decesul femeii ar fi survenit ca urmare a leziunilor cumplite, extrem de severe, care ar fi fost dublate de faptul că medicii specialişti pe mâna cărora a intrat bătrâna de 70 de ani, în UPU, nu ar fi căzut de acord care dintre ei trebuie să intervină cu prioritate şi să intre cu pacienta în sala de operaţie.
La mijloc ar fi fost unele şovăieli şi contradicţii între medici, care sunt confirmate şi de fişa medicală extinsă a pacientei. Fişa este semnată de un medic de chirurgie plastică şi reparatorie, de un medic ortoped-traumatolog şi de un medic urgentist.

În cele din urmă, în ciuda divergenţelor cu privire la medicul care ar fi trebuit să acţioneze cu prioritate, s-a hotărât amputarea piciorului accidentat grav, precum şi întreprinderea celorlalte proceduri care s-au impus, însă femeia şi-a găsit sfârşitul la 24 de ore după ce a ajuns la spital.

În acest moment este greu de estimat dacă viaţa pacientei ar fi fost salvată dacă s-ar fi intervenit mai rapid, dar este cert că lipsa colaborării între medicii de diverse specialităţi poate reprezenta un risc pentru pacienţi.

Ancheta administrativă va stabili care a fost rolul jucat de fiecare medic implicat în acest caz şi care sunt atitudinile sancţionabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă la Spitalul Judeţean după moartea unei paciente care nu ar fi primit îngrijirile corespunzătoare.
 Vizualizări articol: 9269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Anchetă la Spitalul Judeţean după moartea unei paciente care nu ar fi primit îngrijirile corespunzătoare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei