Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2017 - Anul XXII, nr. 68 (6484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Participare record

„Marșul pentru viață” a mobilizat peste 1000 de suceveni

Sâmbătă, 25 Martie 2017 (18:08:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroase familii cu copii, liceeni, studenți, elevi dar și persoane în vârstă au răspuns chemării lansate de „Alianţa Bucovina Pentru Viaţă „, de a participa la „Marșul pentru viață”, acțiune care promovează viaţa umană, în orice stadiu al ei, ca valoare supremă.

În total, peste 1000 de oameni au mărșăluit prin oraș, pornind din Centru, înspre Spitalul Județean și înapoi,pentru a atrage atenția în privința necesității sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină şi să descurajeze practicarea avortului.
„A mărturisi pentru viață, astăzi, este un lucru greu și rar. Astăzi, în 286 de localități din România și Republica Moldova oamenii s-au mobilizat și participă împreună la acest marș.

Suntem împreună câteva zeci de mii de oameni, în întreaga Românie”, a spus Mircea Pușcașu, unul dintre organizatorii manifestării.

Inițial, oamenii s-au adunat pe esplanada din Centrul Sucevei, unde copiii s-au jucat, au oferit flori mamelor care au susținut viața, dând naștere pruncilor lor, iar tineri cu tatuaje imprimate pe față, cu mesajul „Pro viața” au împărțit trecătorilor și celor prezenți pliante și reviste pe tema fenomenului avorturilor, care a căpătat o amploare foarte mare, pornind de la pilulele contraceptive și până la actul medical în sine, care poate reprezenta o traumă cu efecte pe termen lung.

Invitat să ia cuvântul, Tiberiu Avram, redactorul șef al cotidianului Monitorul de Suceava, spus că a văzut o serie de articole și luări de poziții contra acestei manifestări, criticile venind din partea unor autori foarte tineri.

„Să ne aducem aminte că din acea clipă în care am aflat că vom deveni părinți, tot ce credeam noi că știm noi despre viață s-a schimbat. Oamenii care nu au copii nu cunosc aceste sentimente, nu le-au trăit. De aceea este datoria și obligația noastră să le explicăm, să le povestim, să-i facem să înțeleagă. Și mai cred, că, măcar pe viitor, nu trebuie să mai luptăm împotriva a ceva, ci pentru ceva. Să nu mai spunem că luptăm împotriva avortului, ci să luptăm pentru viață – de aici și numele acestei frumoase manifestări – Marșul pentru viață”.

De pe esplanada Casei de Cultură, oamenii, formând un lung șir, s-au deplasat prin față pe la Prefectură, spre Palatul de Justiţie, Primăria municipiului Suceava, la Spitalul Judeţean de unde s-au întors, pe același traseu, punctul final al marşului fiind zona din faţa Bisericii „Sf. Dumitru”.
Alianţa Bucovina Pentru Viaţă, ca organizator al marşului pentru viaţă, este formată din Asociaţia ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou”, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” Suceava, Asociaţia Familia Ortodoxă „Sf. Ioachim şi Ana”, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, Fundaţia Pentru Oameni, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina şi Asociaţia Kozaciok.
La Suceava, „Marşul pentru viaţă” se organizează de opt ani, perioadă în care a avut multiple activităţi conexe: conferinţe, dezbateri, cursuri de informare prin licee, proiecţii de filme documentare, emisiuni tv, campanii de pliante, articole în presa tipărită şi pe internet, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material şi consiliere gratuită femeilor în criză de sarcină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marșul pentru viață” a mobilizat peste 1000 de suceveni.
 Vizualizări articol: 3925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Marșul pentru viață” a mobilizat peste 1000 de suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei