Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2017 - Anul XXII, nr. 68 (6484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie definitivă

Fostul primar Olărean a scăpat cu amenzi în cazul nevalidării consilierului Sticleţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost achitat, ieri, de Curtea de Apel Suceava, în dosarul în care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, sub acuzaţia că a refuzat să-l valideze în funcţie pe consilierul local Simion Sticleţ, timp de aproape opt luni de zile. Aurel Olărean a scăpat mai uşor pentru că judecătorii au considerat că infracţiunea nu prezintă un pericol social ridicat şi au stabilit că o amendă administrativă de 1.000 de lei este suficientă. Aurel Olărean nu a scăpat însă şi de achitarea de daune faţă de Simion Sticleţ. Instanţa l-a obligat să-i achite părţii civile Simion Sticleţ suma de 4.405 lei daune materiale, plus 3.000 de lei cu titlul de daune morale şi 2.000 de lei cheltuieli judiciare. Aurel Olărean se poate declara mulţumit, în condiţiile în care prima instanţă, Judecătoria Rădăuţi, îl condamnase la o pedeapsă de trei luni de închisoare, suspendată condiţionat pe perioada unui termen de încercare de 2 ani şi 3 luni de zile.  Și daunele sunt semnificativ mai mici, iniţial lui Olărean fiindu-i impus să-i achite lui Simion Sticleţ aproape 15.000 de lei. 

 

Validarea consilierului local, refuzată de Olărean chiar şi după o decizie judecătorească

Aurel Olărean a fost dat pe mâna judecătorilor ca urmare a plângerilor făcute de consilierul local Simion Sticleţ şi de consilierul judeţean Nistor Tatar de la acea vreme, actualul primar de Rădăuţi, la care s-a conexat şi plângerea înaintată de Instituţia Prefectului împotriva edilului, acuzat că a sfidat pur şi simplu legea şi a refuzat să demareze procedurile pentru înlocuirea consilierului local Tatar (care şi-a dat demisia din Consiliul Local Rădăuţi) cu primul supleant de pe listele electorale ale USL, Simion Sticleţ.

Cererea de demisie a lui Nistor Tatar din Consiliul Local Rădăuţi a fost înregistrată pe 6 iulie 2012. La prima şedinţă de Consiliu Local, noul consilier trebuia validat.

Scandalurile s-au ţinut însă lanţ în Consiliul Local Rădăuţi, la trei şedinţe consecutive Aurel Olărean refuzând să dea curs procedurilor legale.

Ulterior, reprezentanţii USL s-au adresat instanţei de judecată pentru a-l obliga pe Olărean să îl valideze pe noul consilier local, însă, chiar şi cu sentinţa penală pe masă, primarul a rămas neclintit în decizia sa.

Nici la următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local primarul Olărean nu a făcut nimic pentru a fi validat consilierul Sticleţ.

Abia în şedinţa din 28 martie 2013, după aproape opt luni de zile, au fost aprobate proiectele de hotărâre iniţiate de primarul municipiului Rădăuţi în ceea ce priveşte încetarea mandatului de consilier local al lui Nistor Tatar şi validarea mandatului lui Simion Sticleţ.

Aurel Olărean a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar Olărean a scăpat cu amenzi în cazul nevalidării consilierului Sticleţ.
 Vizualizări articol: 2651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul primar Olărean a scăpat cu amenzi în cazul nevalidării consilierului Sticleţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei