Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2017 - Anul XXII, nr. 68 (6484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Multiple arestări în cazul unei grupări mari de contrabandişti care acţiona şi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii DIICOT Bacău au acţionat împotriva unei grupări mari care se ocupa de contrabanda cu ţigări pe raza judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Iaşi şi Bihor, nu mai puţin de nouă inculpaţi fiind arestaţi în acest dosar, faţă de alţi 18 fiind luată măsura controlului judiciar. Acţiunea a început joi, când poliţişti de la structurile de combatere a crimei organizate au efectuat nu mai puţin de 75 de percheziţii la Bacău, Iaşi, Suceava, Bihor şi Neamţ. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate peste 23.000 de pachete de ţigări, sume mari de bani (peste 16.000 de euro şi peste 70.000 de lei), alcool, o puşcă, un pistol şi alte elemente de muniţie. Pe parcursul cercetărilor anterioare care au vizat această grupare, structurile de combatere a crimei organizate au mai ridicat de la inculpaţi încă aproape 24.000 de pachete de ţigări, în urma unor confiscări în trafic.   

 

Cele trei paliere ale grupării şi cum acţiona aceasta

Din datele transmise de DIICOT rezultă că grupul a acţionat coordonat şi organizat începând din anul 2016, prin colectarea, preluarea, deţinerea, transportul, predarea, depozitarea şi comercializarea de ţigarete introduse în mod ilicit pe teritoriul vamal al României.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpaţii au creat o veritabilă reţea de distribuţie a ţigaretelor provenind din contrabandǎ, structuratǎ pe trei paliere, în funcţie de rolurile pe care aceştia le-au avut în cadrul grupǎrii”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe primul palier al grupării s-au situat inculpaţii Gheorghe Ursachi, Ioan Taiş, Vlăduţ Moşu Ciobanu şi Mihail Parasciuc, care s-au aflat în legătură cu mai multe persoane care introducerea ilegal ţigarete pe teritoriul vamal al României. Obiectivul acestor lideri era de a găsi rapid posibilităţi de a plasa marfa unor persoane cu resurse materiale consistente, care puteau plăti ţigările rapid şi care le valorificau ulterior mai departe.

Palierul intermediar, au arătat procurorii DIICOT, era format din inculpaţii Sergiu Dămoc, Cristian Bejan, Dumitru Antohi, Ioan Ploşniţă, Toader Vicol, Lăcrămioara Popescu, Laurenţiu Gicovanu, Gabriel Cicovanu, Ionel Miclăuş, Adrian Raţiu şi Flore Raţiu, cei care au avut rolul de comercianţi angro. Aceştia sunt cei identificaţi ca oameni potenţi financiar, care au urmărit realizarea de câştiguri facile şi rapide, prin achiziţionarea mărfii de la primul palier şi vânzarea ulterioară.    

„Aceştia au reprezentat liantul grupǎrii infracţionale întrucât, pe de o parte, şi-au consolidat conexiunile infracţionale cu furnizorii de ţigarete (situaţi pe palierul superior), iar pe de altă parte şi-au afiliat mai mulţi comercianţi en-detail, care le asigurau desfacerea mărfurilor ilicite”, au explicat procurorii DIICOT.

Pe al treilea palier al grupării sunt cei acuzaţi că achiziţionau marfa de contrabandă de la cei din palierul doi, pe care o vindeau mai departe către diverşi clienţi interesaţi. Alţi peste 20 de inculpaţi au fost puşi sub acuzare şi pentru că ar fi făcut parte din acest palier inferior.

 

Cei nouă inculpaţi arestaţi în acest dosar

Cei care au fost consideraţi capii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore din cursul nopţii de joi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Este vorba de Gheorghe Ursachi, Ioan Taiş, Laurenţiu Gicovanu, Vlăduţ-Moşu Ciobanu, Dumitru Antohi, Toader Vicol, Ioan Ploşniţă, Cristian Bejan şi Sergiu Dămoc.

Dintre aceştia, din judeţul Suceava ar fi Gheorghe Ursachi şi Dumitru Antohi.

Ieri, Tribunalul Bacău a admis propunerea procurorilor DIICOT şi a emis pe numele celor nouă mandate de arestare pentru 30 de zile.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată toţi inculpaţii amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Multiple arestări în cazul unei grupări mari de contrabandişti care acţiona şi la Suceava.
 Vizualizări articol: 7983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Multiple arestări în cazul unei grupări mari de contrabandişti care acţiona şi la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei