Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2017 - Anul XXII, nr. 68 (6484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infracţiuni multiple

Extrădarea unui sucevean în Germania, amânată pe termen lung: a primit trei ani de închisoare în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuţi a stabilit pedepsele în cazul unei fapte de tâlhărie calificată gravă, patru tineri de etnie romă fiind condamnaţi pentru că au intrat peste un bărbat în casă, l-au bătut, i-au furat bunuri şi bani, după care l-au legat. Doi dintre inculpaţi au primit câte trei ani de închisoare, în timp ce ceilalţi doi, minori, au fost condamnaţi la o detenţie de doi ani, într-un centru de reeducare. Printre cei condamnaţi se numără şi Marcu Prinţ, în vârstă de 23 de ani, un tânăr cu multiple antecedente penale, pe numele căruia autorităţile germane au emis recent un mandat european de arestare pentru o spargere. După cum a decis deja instanţa de judecată, Marcu Prinţ va fi extrădat abia după ce îşi va rezolva problemele penale din România şi va ispăşi o eventuală condamnare. Aşadar, dacă pedeapsa de trei ani va rămâne definitivă, extrădarea lui Prinţ se amână pe termen lung.

 

Bărbat terorizat în propria casă

Tâlhăria calificată pentru care a fost condamnat Marcu Prinţ în România a fost comisă în noaptea de 23 spre 24 octombrie 2016, la Frătăuţii Noi. Din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi rezultă că Prinţ a condus un autoturism BMW cu volan pe partea dreaptă de la Rădăuţi la Frătăuţii Noi. Alături de el, în maşină s-au aflat şi Ovidiu Constantin Vartolomei, în vârstă de 18 ani, şi doi minori de 16 ani, Constantin Bozu (acesta a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a evadat de sub escorta poliţiei, la Rădăuţi, fiind prins ulterior) şi Elisei Scripcariuc. Din ancheta poliţiştilor judiciarişti din Rădăuţi rezultă că cei patru au avut un plan infracţional bine pregătit, victima vizată fiind un bărbat în vârstă de 54 de ani, care locuia singur.

Trei dintre autori, cu excepţia lui Marcu Prinţ, care a rămas afară, de „şase”, au escaladat un geam pe care l-au forţat şi au intrat în casă, peste bărbatul de 54 de ani. Procurorii au arătat în rechizitoriu că autorii au avut tricouri trase peste nivelul nasului şi glugi pe cap. Proprietarul a fost lovit cu pumnii şi imobilizat. Din casă autorii au plecat cu sumele de 200 de lei şi 20 de lire, precum şi cu două ceasuri de mână şi un telefon mobil marca Samsung Galaxy S3, bunuri în valoare totală de circa 2.000 de lei. La plecare, a rezultat din anchetă, indivizii i-au legat bărbatului picioarele cu un cablu, pentru a nu putea alerta în timp util poliţia.

Din cercetări a mai rezultat că cei patru s-au întors cu maşina la Rădăuţi, au împărţit banii şi bunurile, iar apoi s-au despărţit.

Pentru această faptă, Judecătoria Rădăuţi a decis acum două zile ca Marcu Prinţ şi Ovidiu Constantin Vartolomei să primească trei ani de închisoare cu executare, în timp ce ceilalţi doi, minori la data comiterii faptelor, au scăpat ceva mai uşor, cu doi ani de detenţie în centre de minori.

 

Fapta de care este acuzat Marcu Prinţ în Germania

Revenind la Marcu Prinţ, Parchetul Duisburg le-a transmis autorităţilor române că solicită predarea numitului Marcu Prinţ, care este acuzat de furt calificat prin violarea proprietăţii, faptă care, după codul penal german, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 10 ani. Marcu Prinţ este acuzat că, pe data de 22 februarie 2016, a pătruns într-o clădire de locuinţe din oraşul Oberhausen, prin forţarea ferestrei de la o pivniţă, după care a sustras suma de 250 de euro şi diverse bunuri (ceasuri, un laptop), în valoare totală de aproximativ 2.200 de euro.

Având în vedere convenţiile din statele europene membre ale UE, o persoană poate fi extrădată dacă nu are, acasă, în ţara de origine, probleme de natură penală. În caz contrar, extrădarea se face după ce persoana respectivă este condamnată definitiv şi îşi ispăşeşte pedeapsa ori, eventual, este declarată nevinovată şi achitată definitiv.

Curtea de Apel Suceava a decis că Marcu Prinţ poate fi extrădat în Germania, însă numai după soluţionarea definitivă a cauzelor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extrădarea unui sucevean în Germania, amânată pe termen lung: a primit trei ani de închisoare în România.
 Vizualizări articol: 6789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Extrădarea unui sucevean în Germania, amânată pe termen lung: a primit trei ani de închisoare în România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei