Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Sărbătorile Memoriei”, la Vatra Dornei

Joi, 2 Martie 2017 (10:04:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Cultură „Platon Pardău” din municipiul Vatra Dornei a fost, în ziua de Mărţişor, gazda unui eveniment care i-a adus în faţa publicului pe membrii formaţiei de muzică veche „Zicălaşii” şi pe artistul plastic humorean Radu Bercea.

Manifestarea, cu genericul „Sărbătorile Memoriei”, organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”, care s-a desfăşurat în „Salonul Alb” al Casei de Cultură dornene, s-a bucurat de prezenţa unui public din care nu a lipsit primarul Ilie Boncheş, care a oferit flori atât oaspeţilor, cât şi concitadinelor sale.

Concertul „Zicălaşilor” (Petru Oloieru - ţambal, Răzvan Mitoceanu - braci, Ionuţ Chitic - contrabas, Adrian Pulpă şi Narcis Rotaru - vioară, îmbrăcaţi în straie de târgoveţi lăutari), cu cântece culese de Karol Mikuli din Bucovina la jumătatea sec. al XIX-lea, pus în scenă şi prezentat de scriitorul Ion Drăguşanul, a fost, aşa cum a spus la final Violeta Codorean, directorul aşezământului cultural, un „balsam minunat” pentru sufletele celor care au avut privilegiul să-l asculte.

Cu aceeaşi încântare a fost întâmpinat şi artistul plastic Radu Bercea, care şi-a lansat albumul „Confesiuni cromatice”, lucrare editată cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina”, avându-l ca redactor de carte şi prefaţator pe Ion Drăguşanul.

Și dacă „Zicălaşii” au stârnit aplauze repetate cu armoniile unor cântece audiate acum în premieră după un secol şi jumătate, prietenii dorneni ai lui Radu Bercea (David Croitor, Rodica Buşcu, Anica Facina, Gruia Ungurian, Paraschiva Abutnăriţei) l-au felicitat pentru albumul care reproduce peste 400 dintre cele mai frumoase lucrări ale sale, album care a fost dăruit participanţilor la manifestare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sărbătorile Memoriei”, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Sărbătorile Memoriei”, la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei