Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiţie

„Un gând bun de mărţişor” în 27 de grădiniţe din Suceava şi Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Românii au un fel deosebit, original, de a întâmpina prima zi a primăverii, oferind şi primind mărţişoare, tradiţie veche, milenară, care încă se mai păstrează, în ciuda valului de sărbători de import care nu au nici o legătură cu tradiţia, spiritualitatea şi cultura românească.

În acest context, preşcolari din 22 de grădiniţe din judeţul Suceava şi cinci din judeţul Botoşani, în colaborare cu Asociaţia „Kult-Art” Suceava, au confecţionat împreună cu profesorii, educatoarele şi părinţii mărţişoare pe care au scris urări şi mesaje specifice evenimentului, izvorâte din inocenţa vârstei. Cu toată dragostea şi bucuria, cei 3.467 de preşcolari participanţi, îndrumaţi de 251 de cadre didactice, vor oferi mărţişoarele cetăţenilor din judeţul Suceava şi municipiul Dorohoi – judeţul Botoşani, în cadrul campaniei interjudeţene ,,Un gând bun de mărţişor”.

Preşcolarii vor oferi mărţişoare şi vor transmite un gând bun trecătorilor de pe stradă, din apropierea grădiniţelor, în comunitatea din care provin, clienţilor societăţilor comerciale aflate în proximitatea grădiniţelor etc.

Campania ,,Un gând bun de mărţişor”, iniţiată de prof. Cristina Bujdei, coordonatoarea structurii Grădiniţei cu Program Prelungit ,,A.B.C.” a Grădiniţei ,,Gulliver” Suceava, se află la a doua ediţie şi vizează ,,promovarea unei culturi organizaţionale bazate pe competenţă, profesionalism activ, comunicare bidirecţională, iniţiativă, generatoare de performanţă durabilă”, precum şi ,,creşterea vizibilităţii grădiniţei în comunitate prin dezvoltarea parteneriatelor educaţionale locale, judeţene, naţionale, în vederea îmbunătăţirii prin experienţe noi a calităţii managementului instituţional”.

„Dorim să întipărim în mintea preşcolarilor că un gest frumos, un gând bun, aşa cum spune şi numele campaniei, nu necesită decât puţină muncă, bunăvoinţă şi bucuria de a dărui”, au mai transmis organizatorii.

Unităţile preşcolare participante la proiect sunt: din Suceava – grădiniţele „ABC”, „Gulliver”, „Ţăndărică”, „Aşchiuţă”, „Prichindel”, Grădiniţa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, „1-2-3”, Obcini şi „Piticot”, din Rădăuţi - grădiniţele „Prichindelul”, „Micul Prinţ”, „Pinocchio”, „Sfânta Treime”, „Albinuţa”, din Fălticeni - grădiniţele „Voinicelul” şi  „Pinocchio”, din Gura Humorului - grădiniţele „Paradisul Piticilor” şi „Căsuţa Piticilor”, din Siret – Grădiniţa „Luminiţa”, din Ipoteşti - Grădiniţa Nr. 1, din Fântâna Mare - Grădiniţa Fântâna Mare, Grădiniţa Cotu Băii, din Dumbrăveni - Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, din Dorohoi, jud. Botoşani - grădiniţele „Albă-ca-Zăpada”, „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Nr. 4, Nr. 10 şi Nr. 6. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Un gând bun de mărţişor” în 27 de grădiniţe din Suceava şi Botoşani.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Un gând bun de mărţişor” în 27 de grădiniţe din Suceava şi Botoşani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei