Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlamentarii suceveni, chemați să facă front comun pentru transferul unor suprafețe de pădure către Primăria Suceava

Miercuri, 1 Martie 2017 (11:43:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transferul Parcului Șipote către Primăria Suceava, dar şi a unei porțiuni din pădurea Zamca, acțiune care ar permite municipalității să investească în amenajarea şi întreținerea acestor zone, pentru a le transforma în zone de agrement pentru suceveni,  sunt miza unei „bătălii”  care se poartă de ani de zile, a cărei soartă ar putea fi decisă acum.

Tocmai de aceea, toți parlamentarii suceveni, indiferent de partidele politice care le reprezintă, sau de simpatiile ori antipatiile personale, sunt chemați să facă front comun pentru a obține transferul acestor suprafețe de teren, în beneficiul celor pe care îi reprezintă, la Bucureşti.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, l-a rugat pe prefectul județului, Constantin Harasim, să sprijine acest demers al municipalității, convocând, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi de funcționar public, apolitic, o şedință comună, cu toți parlamentarii suceveni.

Data propusă pentru această întâlnire, care ar putea fi una istorică, este vineri, 17 martie 2017, ora 12.00.

„În luna decembrie noi am dat o Hotărâre de Consiliu Local, de principiu, privind preluarea unor terenuri din domeniul public al statului, în domeniul public al municipiului Suceava. Concret, este vorba de o suprafață de 156,28 hectare, din care 50,56 ha în zona Cetății de Scaun iar 105,72 hectare în zona Zamca.

În cursul zilei de luni am înregistrat o adresă la Prefectura Suceava, prin care îl rog pe prefect să ne sprijine în acest demers, să avem o discuție comună cu cei 14 reprezentanți ai partidelor politice şi doi ai minorităților polonă şi italiană, astfel încât să fie inițiat un proiect de lege care să fie supus aprobării Parlamentului. Dacă nici acum nu putem transfera aceste terenuri, nu ştiu când o vom mai putea face”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a arătat faptul că există deja un acord de principiu de la Romsilva în privința transferului acestor terenuri, dat în luna decembrie 2016, plus că acum este clar stipulat faptul că aceste păduri sunt în categoria de păduri special amenajate în scop recreativ – păduri parc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii suceveni, chemați să facă front comun pentru transferul unor suprafețe de pădure către Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii suceveni, chemați să facă front comun pentru transferul unor suprafețe de pădure către Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei