Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2017 - Anul XXII, nr. 12 (6428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În ultimele două zile poliţiştii au găsit cinci minori fugiţi de acasă

Marţi, 17 Ianuarie 2017 (16:05:13)

În ultimele două zile, poliţiştii suceveni au reuşit să găsească cinci copii care fugiseră de acasă şi să îi salveze înainte de a fi prea târziu.

Duminică, la ora 18.00, poliţiştii orașului Dolhasca aflaţi în patrulare în proximitatea pădurii din satul Siliștea Nouă, într-o zonă izolată, unde încă există cantități mari de zăpadă, a observat doi copii. În urma verificărilor au fost identificați doi minori, ambii în vârstă de 11 ani, fugiți dintr-un centru de ocrotire, în jurul orei 15.00.

Unul dintre minori a fost predat mamei, care se afla şi ea în zonă, iar celălalt a fost predat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Suceava.

A două zi, la ora 14.30, Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată de o bătrână de 92 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că în cursul zilei, la ora 11.00, nepotul ei de 11 ani, din comuna Stăuceni, județul Botoșani, a plecat de la şcoala din municipiul Suceava la care învaţă și nu mai ştie nimic de el. 

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că minorul este crescut de bunicii din partea tatălui de când părinţii lui s-au despărţit. Acesta este elev în clasa a V-a  şi a avut mai multe plecări voluntare de la domiciliu. Luni dimineaţa s-a prezentat la cursuri şi în jurul orei 11,00 a părăsit şcoala împreună cu alţi doi minori de 10 ani, respectiv de 8 ani, ambii din comuna Hânțești, elevi ai aceleiaşi unităţi de învăţământ, cu care a mai plecat voluntar de la domiciliu de mai multe ori, fiind depistaţi pe raza municipiilor Suceava, Paşcani şi Bacău, unde s-au deplasat cu trenul. Cei doi minori de 8 şi 10 ani locuiesc împreună cu părinţii, fără forme legale, în municipiul Suceava.

Au fost constituite mai multe echipe de căutare, minorii au fost identificați în proximitatea Gării Burdujeni după aproximativ 3 ore.

Minorii au fost instituționalizați la Centrul de Urgențe de Primire a Minorului Suceava, unde au fost predați asistentului medical de serviciu.

Poliţiştii recomandă încă o dată părinţilor sau persoanelor cu responsabilităţi să supravegheze îndeaproape  minorii astfel încât să nu îi supună victimizării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În ultimele două zile poliţiştii au găsit cinci minori fugiţi de acasă.
 Vizualizări articol: 3128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În ultimele două zile poliţiştii au găsit cinci minori fugiţi de acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei