Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2017 - Anul XXII, nr. 12 (6428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii preliminare

Mama care şi-a aruncat nou-născutul la câini ar putea scăpa de pedeapsă. Micuţul s-a născut mort

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mama care şi-a aruncat copilul nou-născut lângă un buncăr de gunoi din apropierea Gării Burdujeni ar putea scăpa de răspunderea penală în cazul în care va fi găsită. Şi asta pentru autopsia efectuată ieri de medicii legişti a stabilit că micuţul s-a născut mort, cel mai probabil din cauza unor probleme cardiace. Rezultatele exacte ale autopsiei vor fi cunoscute însă peste câteva săptămâni, după ce probele prelevate din ţesuturi vor fi examinate la laborator, ceea ce va permite stabilirea cu certitudine a cauzelor decesului.

Chiar şi aşa rămâne ruşinea şi dezonoarea de a-ţi arunca propriul copil şi de a-l lăsa pradă câinilor care au fost aproape să-l devoreze. Doar faptul că pruncul a îngheţat din cauza frigului a făcut ca acesta să nu fie sfâşiat în totalitate. Totuşi, animalele au reuşit să rupă o parte din mâna dreaptă, iar dacă prin zonă nu s-ar fi aflat oamenii care au descoperit totul probabil că astăzi nu ar mai fi ştiut nimeni de această faptă reprobabilă.

Între timp, procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a stabili ce paşi trebuie urmaţi. În cazul în care se va confirma că micuţul s-a născut mort, dosarul va fi transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, unde se vor derula verificări pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare şi cei de la Serviciul pentru Investigaţii Criminale au misiunea aproape imposibilă de a afla cine este mama care şi-a abandonat copilul pradă câinilor. Vor fi măturate toate spitalele din zonă cu speranţa că a născut aici şi a apoi a ajuns în Gara Burdujeni, unde a aruncat sacoşa de plastic în care se afla micuţul. Există şi varianta să fi născut acasă, situaţie în care dacă nici un medic nu o avea în evidenţe doar o minune ar putea duce la aflarea identităţii mamei fără suflet.

 

Două cazuri trase aproape la indigo, nerezolvate nici până azi

Din păcate, cazurile de genul celui înregistrat sâmbătă seară în apropiere de Gara Burdujeni nu sunt simple accidente, ci se repetă cu o frecvenţă îngrijorătoare.

Două cazuri de pruncucidere, copiate aproape la indigo, petrecute în 2000, respectiv în 2001, nu-şi vor mai găsi niciodată rezolvarea, dosarele urmând a fi închise pentru că faptele s-au prescris. Prima dintre fapte s-a petrecut pe 9 septembrie 2000. La acea vreme, pe acostamentul căii ferate Vereşti – Suceava, în zona staţiei Văratec, într-o sacoşă din plastic a fost găsit cadavrul unui nou-născut de sex feminin. Bebeluşul avea mâinile legate cu un şiret de pantof de culoare neagră, iar în urma necropsiei s-a stabilit că fătul fusese născut viu şi ucis cu mai multe lovituri în cap, cu un obiect contondent. Din cercetările oamenilor legii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, care au avut în cercetare cazul, s-a stabilit că sacoşa fusese aruncată în zorii zilei, dintr-un tren, cel mai probabil un accelerat care venea de la Timişoara. Din păcate, nu au existat martori, probele de la faţa locului nu au scos în evidenţă nimic concludent, iar verificările dispuse la toate spitalele şi maternităţile din localităţile tranzitate de respectivul tren nu au dat nici un rezultat.

A doua pruncucidere rămasă cu autor necunoscut s-a înregistrat la 10 octombrie 2001, atunci cadavrul unui bebeluş de sex feminin fiind găsit în zona fostului Gostat din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Şi în acest caz a fost vorba de o moarte violentă, decesul micuţei survenind pe fondul unui traumatism cranio-cerebral produs prin lovire. Nici un indiciu nu i-a ajutat pe anchetatori nici în cazul acestei pruncucideri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama care şi-a aruncat nou-născutul la câini ar putea scăpa de pedeapsă. Micuţul s-a născut mort.
 Vizualizări articol: 8546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mama care şi-a aruncat nou-născutul la câini ar putea scăpa de pedeapsă. Micuţul s-a născut mort1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei