Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2016 - Anul XXI, nr. 189 (6302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinci percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin metoda ,,accidentul”

Luni, 15 August 2016 (09:35:43)

Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară şi patru percheziţii la o unitate de detenţie, fiind destructurat un grup infracţional specializat în înşelăciuni prin metoda ,,Accidentul”. A fost probată activitatea infracţională a 4 persoane aflate în stare de detenţie, o altă persoană fiind reţinută în baza ordonanţei pentru 24 de ore.

Pe 14 iunie, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de o femeie de 46 de ani, din localitate, despre faptul că pe 13 iunie, în jurul orei 22.00, a fost sunată pe telefonul fix de o persoană de sex masculin care s-a recomandat a fi avocat, acesta spunându-i că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier în Anglia și că are nevoie de suma de 20.000 lei.

Partea vătămată a fost de acord să pună într-un plic suma de 10.000 lei și a înmânat-o unui șofer de taxi din municipiul Vatra Dornei.

În urma investigațiilor s-a stabilit că taximetristul a înmânat la rândul său banii unei alte persoane în zona barajului Bicaz, jud. Neamț.

Cercetările au fost continuate de poliţişti pentru a se stabili cu exactitate modalitatea de săvârşire a infracţiunii de ,,înşelăciune”, precum şi persoanele implicate.

Din probatoriul administrat a rezultat că persoanele bănuite de comiterea faptei se află încarcerați într-un penitenciar. Având în vedere faptul că pe raza județelor Neamț, Bacău și Vaslui s-au comis fapte cu același mod de operare, s-a luat legătura cu polițiștii de investigații criminale de la polițiile municipale care au în lucru dosarele penale, stabilindu-se întreaga grupare infracțională.

Astfel, pe 13 august, între orele 06.00 – 11.00, polițiști din cadrul Poliției municipilui Vatra Dornei – Biroul de Investigaţii Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Poliției mun. Vaslui și din cadrul Poliției mun. Bacău, au pus în executare patru autorizații de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Vatra Dornei și Judecătoria Vaslui, în incinta penitenciarului menționat. De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției mun. Piatra Neamț au pus în executare o autorizație de percheziție domiciliară, emisă de Judecătoria Piatra Neamț, la domiciliul unuia dintre complici aflat pe raza municipiului Piatra Neamț.

În urma efectuării celor cinci percheziții, de la domiciliul unui bărbat de 30 de ani, din municipiul Piatra Neamț, au fost ridicate două telefoane mobile folosite la comiterea faptelor, 2900 euro și 700 lei. Din declarația suspectului a rezultat că în iunie, la cererea unei persoane din penitenciar, s-a deplasat în zona Bicaz, unde a primit o sumă de bani de la taximetristul din Vatra Dornei, care la rândul lui i-a primit de la persoana vătămată.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore.  

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune” pentru a se stabili cu exactitate forma de participaţie penală a celor implicaţi dar şi pentru identificarea tuturor victimelor şi recuperarea prejudiciilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin metoda ,,accidentul”.
 Vizualizări articol: 2653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin metoda ,,accidentul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei