Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2016 - Anul XXI, nr. 189 (6302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsură procurori

Căruţaşul vinovat de accidentul în care o femeie a murit strivită de lemne, pus în libertate cu interdicţie de a mai conduce vehicule

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 25 de ani care a provocat prin inconştienţa sa groaznicul accident de miercuri noapte de la Ilişeşti, când o maşină în care se aflau patru oameni, soţ, soţie şi doi copii, a intrat în plin în lemnele dintr-o căruţă nesemnalizată, iar femeia a fost pur şi simplu strivită de buşteni, s-a întors, ieri, în libertate, după 24 de ore petrecute în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus ca Vasile Solomon, în vârstă de 25 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, să fie pus în libertate, sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe restricţii şi obligaţii. Printre altele, inculpatul, cercetat pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu şi are interdicţia de mai conduce orice tip de vehicul. Aici intră, implicit, căruţa cu care individul a provocat cumplita tragedie.

 

Capcană mortală: O căruţă nesemnalizată, încărcată cu trunchiuri lungi de copaci

O femeie în vârstă de 40 de ani, Carmen Nicoleta P., mamă a doi copii, a avut parte de o moarte groaznică din cauză că în Suceava anului 2016 o căruţă încărcată cu trunchiuri de copaci care depăşeau cadrul atelajului hipo se deplasa pe drumul naţional-european care leagă judeţul de Ardeal.

Femeia, cetăţean român cu reşedinţa în Spania, era venită acasă, în concediu, împreună cu familia. Ea a lucrat în urmă cu mai mulţi ani ca asistentă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, după care s-a căsătorit cu un spaniol şi a plecat din România. Cuplul închiriase un autoturism Dacia Logan pentru a avea cu ce se deplasa în perioada concediului. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 22.00, când era deja întuneric. 

La volanul Daciei era spaniolul în vârstă de 39 de ani. Acesta s-a trezit în faţă cu o căruţă nesemnalizată, o adevărată capcană mortală. Faptul că lemnele depăşeau cadrul căruţei, în spate, a făcut tragedia iminentă. 

Trunchiurile de copaci au intrat prin parbriz, prin partea dreaptă, iar o parte au ieşit prin lunetă. Femeia aflată pe scaunul din dreapta şoferului nu a avut nici o şansă de supravieţuire. Pe bancheta din spate erau copiii celor doi, unul în vârstă de 6 ani şi unul de 1 an şi jumătate. Cel mai mare copil s-a aflat în zona prin care lemnele au intrat în  maşină, însă din fericire nu a fost străpuns de acestea.

 

Procurorii au luat cea mai severă măsură posibilă în condiţiile date

Poliţiştii rutieri i-au identificat la faţa locului, lângă căruţă, pe romii Vasile Solomon, în vârstă de 25 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, şi Codru Zlotaru, de 49 de ani, din comuna Stroieşti. Lemnul era tăiat ilegal din pădure. Pentru acest fapt li s-a aplicat o amendă de 5.000 de lei, însă asta practic nu contează în condiţiile tragediei provocate.

Deşi este frustrant ca autorul unui astfel de accident să fie liber după 24 de ore de arest, chiar şi sub control judiciar, anchetatorii au explicat că nu aveau cum cere arestarea sa preventivă în condiţiile în care acesta a comis o faptă de ucidere din culpă (fără intenţie) şi nu avea circumstanţe agravante, legate de consum de alcool sau de părăsirea locului faptei.

Dacă va încălca interdicţiile legate de părăsirea localităţii de domiciliu ori va fi prins conducând căruţa, inculpatul va fi arestat preventiv.

 

Poliţiştii le-au dat veste şi plăcuţe reflectorizante căruţaşilor

După tragedia de miercuri noapte, poliţiştii au ieşit ieri în trafic pe DN 17, pe sectorul Suceava-Gura Humorului, pentru o acţiune prin care să încerce să-i responsabilizeze pe cei care se deplasează cu atelaje hipo.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: “Acţiunile au fost concentrate în zona adiacentă DN 17, purtându-se discuţii cu peste 50 de căruţaşi identificaţi pe raza comunelor Şcheia şi Stroieşti. Conducătorilor de atelaje hipo le-au fost înmânate veste reflectorizante şi plăcuţe reflectorizante”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căruţaşul vinovat de accidentul în care o femeie a murit strivită de lemne, pus în libertate cu interdicţie de a mai conduce vehicule.
 Vizualizări articol: 6771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căruţaşul vinovat de accidentul în care o femeie a murit strivită de lemne, pus în libertate cu interdicţie de a mai conduce vehicule0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei