Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2016 - Anul XXI, nr. 189 (6302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Finalul finalei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tocmai începusem să-mi contabilizez noile zeci de ore de nesomn acumulate degeaba, adică fără măcar o bucurie minimă, când s-a petrecut lanţul de miracole de alaltăieri, al cărui punct culminant a fost tocmai în finală, ba încă mai mult: la ultimele două puncte administrate de Ana Maria Popescu chinezoaicei, în cele 7 sau 8 secunde rămase până la final. Acela a fost momentul în care am înţeles... că n-am înţeles nimic din acest sport, al cărui regulament cred că l-am priceput cât de cât după ce am tremurat şi la simplu şi pe echipe în fiecare dispută a scrimerelor noastre, din care n-am pierdut nici o secundă. Nu de regulament vorbesc, ci de esenţa sportului ăstuia, care până atunci înţelesesem că presupune reflexe de mangustă, ochi de şoim, gândire de şahist şi tenacitate de măgar. Mai mult decât orice, o concentrare vecină cu căderea în transă a yoghinilor. Aşa am perceput eu disputele din turneul pe echipe, în care numai prin cumulul acestor calităţi la fiecare din sportivele noastre s-a putut realiza fabuloasa performanţă de a mătura efectiv podelele cu supraputerile acestei planete... ori poate n-aţi sesizat că am bătut pe rând SUA, Rusia şi China!? Emoţii? Nici măcar de sămânţă în sfertul de finală cu SUA, în care era clar că ale noastre sunt de la altă categorie de greutate. În semifinala cu Rusia, româncele au făcut parcă un antrenament cu public în pregătirea singurului meci presupus serios, finala. Ei, aici a fost o chestie: când le-am văzut pe namilele alea două de chinezoaice, dintre care lungana aia supremă avea braţul flexat parcă mai lung decât al Anei Maria întins, mi-a fost teamă. Numai că nici măcar la femei lungimea nu e totul! Diferenţa de alonjă a fost acoperită şi chiar surclasată net de reflexele absolut uluitoare ale româncelor. În final, finalul despre care vorbeam: la penultima tuşă, Ana Maria a stat pur şi simplu fix, iar chinezoaica a alergat de nebună de s-a-nfipt singură în spada ţinută pur şi simplu întinsă! N-am avut timp să râd cât se cuvenea, că a venit ultima, o lovitură demenţială, din săritură (cam ca ale lui Monfils!), finalizată fix în capul chinezoaicei. Am înţeles abia atunci că şi în sporturile de maximă concentrare se poate face show. Dacă ar fi fost baschetbalistă, Ana Maria ar fi jucat la Harlem Globetrotters.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalul finalei.
 Vizualizări articol: 1841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Finalul finalei5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei