Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2016 - Anul XXI, nr. 189 (6302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Marşul Factorilor Poştali 2016

Un sucevean s-a calificat pentru a şasea oară la Balcaniada poştaşilor, după ce a câştigat faza naţională a concursului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 80 de postaşi şi poştăriţe din întreaga ţară s-au aliniat la linia de start a celei de-a 40-a ediţii a Marşului Factorilor Poştali, faza naţională, competiţie de tradiţie în cadrul acestei bresle.

Întrecerea a avut loc sâmbătă, pe stadionul din Gura Humorului, cu participarea reprezentanţilor Poştei Române, ai Oficiului Judeţean, ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali, ai susţinătorilor competitorilor, din ale căror gradene s-au auzit încurajări şi scandări.

Doamnele au avut de parcurs o distanţă de trei kilometri (şapte ture de teren), iar pentru domni proba de marş a avut şase kilometri (15 ture).

Miza competiţiei a fost una importantă, respectiv participarea la Balcaniada Factorilor Poştali, eveniment organizat în fiecare toamnă de unul dintre operatorii poştali din Balcani.

La ediţia din acest an, în fruntea clasamentului la băieţi s-a poziţionat suceveanul Victor Romaşcan, tânărul reuşind astfel să se califice la Balcaniada din acest an. La Balcaniada din 2015 acesta şi-a adjudecat medalia de aur alături de ceilalţi membri ai echipei care a reprezentat România, devansând echipele din Turcia, Serbia, Grecia, Cipru, Macedonia, Albania, Croația, Muntenegru.

„Este o competiţie frumoasă, antrenantă şi care îţi oferă foarte multe satisfacţii. Fac parte din lotul naţional al României de cinci ani. Este o onoare şi o amintire foarte plăcută. E o satisfacţie mare pentru cineva care lucrează opt ore zilnic şi, pe lângă asta, se străduieşte şi se antrenează suplimentar ca să facă parte din acest lot al României”, a arătat Victor Romaşcan.

Pe podiumul fetelor, câştigătoare a fost desemnată Felicia Gabriela Moisa, din Bacău.

 

Primii patru de la fiecare categorie merg la Balcaniadă

Competitorii aliniaţi la start ne-au mărturisit că munca lor de fiecare zi constituie deja un antrenament pentru marşul poştaşilor, fiind zile când parcurg chiar şi 20-25 de kilometri pe jos.

Cu toate acestea, au fost şi poştaşi care mai mult au alergat decât au mărşăluit aşa cum scrie la carte, fiind şi câteva avertismente în acest sens.

„E primul an când mă înscriu, deşi am vechime mare în Poştă, 12 ani. Antrenamentul e zi de zi pe sector, în medie 15 kilometri pe zi. Sunt băieţi mai antrenaţi care vor câştiga, dar vreau să termin cursa”, ne-a povestit reprezentantul de la Sighet, Maramureş.

Remus Radu este reprezentantul Clujului, iar de şase ani lucrează în Poşta Română. Este pentru a doua oară când se califică la faza naţională, precizând că zilnic, pe fiecare sector, parcurge câte 25 de km.

„E frumoasă breasla asta. Ne-am întâlnit, socializăm, trebuie să fim uniţi”, a declarat acesta.

La rândul său, Nicolae Costrîş, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, ne-a explicat: „Avem câte un reprezentant din fiecare judeţ, 41 de fete şi 41 de băieţi. Primele patru locuri merg la Balcaniadă. Acest concurs a fost şi este foarte aşteptat, este momentul în care poştaşi din toate colţurile ţării relaţionează între ei, discută probleme de serviciu, probleme de orice natură. Totodată, ne bucurăm că am fost aleşi în calitate de gazdă”.

Prezent printre poştaşii concurenţi, Alexandru Petrescu, director general al Poştei Române, a arătat că „noi avem mişcarea în ADN. Este ceea ce facem noi în fiecare zi şi evident că oamenii sunt bucuroşi să fie aici, fiind şi un eveniment de natură socială. Poşta Română este o familie.”

 

Câştigătorii

Festivitatea de premiere a celor mai buni poştaşi a avut loc în piaţa centrală a oraşului Gura Humorului. De această dată, pentru a felicita personal laureaţii s-a alăturat şi prefectul judeţului – Constantin Harasim, viceprimarul oraşului – Graţian Gherghel, reprezentanta Sindicatului Lucrătorilor Poştali - Elena Bârlescu.

La fete, cel mai bun timp a fost scos de Felicia Gabriela Moisa, din Bacău, aceasta fiind urmată, pe locul al II-lea, de Mioara Făcăoaru, din Harghita, şi Maria Adriana Saz, din Sibiu, pe locul al III-lea.

A fost o competiţie aprigă, podiumul concurentelor fiind extrem de disputat. Nu au lipsit câteva discuţii aprinse şi puncte de vedere diferite privind ierarhia concurentelor.

Juriul a mai acordat distincţia Cea mai tânără competitoare Ancăi Alina Solescu, din Iaşi. Rodica Gavril, din Braşov, a fost desemnată Cea mai experimentată concurentă, iar Cea mai tehnică a fost Petrica Ciobanu, din Argeş. Câştigătoarele au primit flori, trofee, cadouri din partea organizatorilor şi premii în bani.

Cât priveşte ierarhia băieţilor, suceveanul Victor Romaşcan o ocupat prima poziţie a podiumului, acesta fiind urmat de vâlceanul Vasile Claudiu Costescu şi sibianul Tiberiu Crăciun Sibiu.

Cel mai tânăr concurent a fost desemnat Marius Andrei Palade, din Ilfov, Cel mai tehnic - Marian Şindilă, din Satu Mare, şi Cel mai vârstnic – Mihail Haja, din Mureş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean s-a calificat pentru a şasea oară la Balcaniada poştaşilor, după ce a câştigat faza naţională a concursului.
 Vizualizări articol: 3577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Un sucevean s-a calificat pentru a şasea oară la Balcaniada poştaşilor, după ce a câştigat faza naţională a concursului2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei