Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2016 - Anul XXI, nr. 96 (6209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Peste 12.000 de copii s-au întâlnit cu poliţiştii suceveni în cadrul programului „Şcoala altfel”

Duminică, 24 Aprilie 2016 (11:44:51)

În perioada 18-22 aprilie 2016, cu ocazia programului naţional,,Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi de prevenire, informare şi responsabilizare a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, urmărindu-se asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul şcolar şi diminuarea factorilor de risc infracţional şi victimal.

Încă din luna ianuarie 2016, poliţiştii au fost asaltaţi de profesori şi părinţi în legătură cu organizarea unor activităţi comune în cadrul Programului ,,Şcoala altfel”. În baza programărilor efectuate, au fost organizate la nivelul judeţului peste 300 de activităţi în cadrul cărora elevi de toate vârstele au relaţionat în mod direct cu poliţiştii în contextul desfăşurării unor sesiuni de informare, acţiuni preventive, concursuri, vizite şi prezentări de genul ,,Ziua Porţilor Deschise”, marşuri antiviolenţă şi alte activităţi.

În toate cele 5 zile ale programului, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi atât în mediul rural cât şi urban, desfăşurând activităţi de informare, responsabilizare şi conştientizare a tinerilor şi părinţilor acestora.

Luni, 18 aprilie, a fost ziua dedicată celor mici. Acţiunile preventive au fost desfăşurate în unităţile de învăţământ preşcolar, la grădiniţe din municipiile Suceava şi Fălticeni, dar şi în mediul rural. Peste 800 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani au primit cărţi cu mesaj adaptat vârstei şi au participat la activităţi preventive interactive.

Marţi şi miercuri, 19 şi 20 aprilie, la sediul IPJ Suceava s-a desfăşurat Ziua Porţilor Deschise, elevii şcolilor gimnaziale din Muşeniţa, şcolii Nr. 3 şi Nr. 9 Suceava, dar şi elevii Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava fiind oaspeţii poliţiştilor. În cadrul evenimentului au fost prezentate elemente de tehnică, aparatură şi autospeciale din dotarea poliţiei. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost organizate ateliere interactive de lucru, experimente criminalistice şi au fost promovate mesaje de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Expoziţia de armament, laboratorul criminalistic mobil şi cânii poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic au trezit un real interes din partea celor mici dar şi din partea adolescenţilor şi cadrelor didactice.

Joi, pe 21 aprilie, poliţiştii au lansat oficial campania ,,Tineri împotriva Delincvenţei”. Campania a fost lansată în cadrul unei dezbateri, dar şi a unei activităţi organizate sub egida ,,Job Shadowing” ajunsă la cea de-a XIV-a ediţie şi promovată de Junior Achievement Romania. Astfel, s-a desfăşurat la sediul IPJ Suceava seminarul ,,Meseria de poliţist – risc şi satisfacţie profesională”, la care au participat peste 250 de elevi de la licee sucevene.

Vineri, 22 aprilie, peste 200 de poliţişti din mediul rural şi urban au participat la activităţi de promovare a siguranţei rutiere. Poliţiştii au participat la acţiuni de informare şi concursuri interactive desfăşurate la nivelul unităţilor de învăţământ, promovând recomandări pentru siguranţa copiilor pe perioada vacanţei de primăvară şi a Sărbătorilor de Paşti şi 1 Mai. De asemenea, în perspectiva celebrării Zilei Internaţionale a Tineretului, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru informarea tinerilor şi adolescenţilor cu privire la riscurile asociate consumului de alcool şi droguri.

Zilnic, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au participat la activităţi interactive peste 400 de copii. De asemenea, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat în mediul rural, la şcolile din proximitatea municipiului Suceava, pentru desfăşurarea de activităţi preventive şi pentru promovarea unor recomandări pentru perioada vacanţei.

În total, la activităţile organizate de IPJ Suceava sau de subunităţile, secţiile şi posturile de poliţie au participat peste 12.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12.000 de copii s-au întâlnit cu poliţiştii suceveni în cadrul programului „Şcoala altfel”.
 Vizualizări articol: 2580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 12.000 de copii s-au întâlnit cu poliţiştii suceveni în cadrul programului „Şcoala altfel”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei