Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2016 - Anul XXI, nr. 96 (6209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aglomeraţie

15 suceveni, în arestul Poliţiei în dosarul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Descinderile din data de 13 aprilie din spatele Pieţei Mari din municipiul Suceava, care au vizat patru ansambluri de imobile, dar şi mai multe boxe şi anexe din apropierea acestora, acţiune în urma căreia au fost ridicate două tone de alcool şi 900.000 de ţigarete, s-au concretizat, ieri, prin efectuarea a 20 de percheziţii, care au vizat 16 persoane, despre care există date că făceau contrabandă cu mărfurile ridicate săptămâna trecută.

Cele 16 persoane, printre care zece femei, au fost aduse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind audiate pe întreg parcursul zilei de ieri. Aseară, procurorul de caz a decis ca 15 dintre suspecţi să ajungă în Arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore. Astăzi, anchetatorii urmează să decidă ce se va întâmpla în continuare cu cei 15 şi dacă vor fi prezentaţi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Persoanele vizate de anchetă

Din informaţiile pe care le avem, anchetatorii au adunat date în acest caz încă din luna august a anului trecut. Atunci, un bărbat a fost surprins în timp ce transporta într-un bagaj cantitatea de 100 de pachete de ţigări, pe strada Petru Rareş, în zona Pieţei Mari. Efectuând verificări, poliţiştii au ajuns la o anume Anna Cobelea, despre care au adunat probatoriu legat de acte de contrabandă.

În cadrul percheziţiilor din 13 aprilie, într-o boxă de pe proprietatea unui localnic, aflată exact în spatele pieţei, au fost ridicate 8.454 de pachete de ţigări şi aproape 300 de litri de alcool, care, a rezultat din anchetă,  erau deţinute de Anna Cobelea, împreună cu Ionel Danu, Olga Danu, Vladimir Luncaş, zis „Vova” şi fiul său, Vladimir Luncaş.

În cazul Annei Cobelea anchetatorii au constatat că există indicii că aceasta a comis trei infracţiuni de contrabandă. Este vorba, bineînţeles, de cele ce au putut fi probate.

În privinţa Olgăi Danu, aceasta este acuzată de două infracţiuni de contrabandă, la fel ca şi soţul acesteia, Ionel Danu. Pe lângă marfa găsită la percheziţiile din data de 13 aprilie, acesta din urmă mai este acuzat şi că a preluat 1.500 de pachete de ţigări, în data de 20 aprilie, pe care le-a depozitat într-o locuinţă neidentificată. 

O altă suspectă, Larisa Dugan, este acuzată şi ea de implicarea în transportul din data de 20 aprilie. Vizate de anchetă mai sunt şi Doina Nechita şi Luminiţa Nechita, care sunt acuzate că au deţinut, într-o boxă percheziţionată pe 13 aprilie,  cantitatea de 8.627 pachete de ţigări  şi peste 500 de litri de alcool şi băuturi alcoolice.

O altă femeie, Cristina Rusu, este acuzată că a deţinut peste 600 de pachete de ţigări şi 28 de litri de alcool, în unul din depozitele din piaţă.

Alte două persoane, Nicolae Barbă şi Viorica Gavrilovici, au fost puse sub acuzare pentru că ar fi deţinut, în depozitele percheziţionate, aproape 6.500 de pachete de ţigări de contrabandă şi aproape 250 de litri de alcool şi băuturi alcoolice. O cantitate şi mai mare de ţigări, 8.550 de pachete, ar fi aparţinut lui Petru Ciuraru şi Lilianei Ciurari, ambii vizaţi şi ei de mandatele de aducere puse în aplicare ieri.

Un alt cuplu, Toma Petru Clisu şi Mihaela Clisu, au de răspuns pentru o cantitate mai mică de ţigări, 801 pachete, şi 90 de litri de alcool.

Pe lista suspecţilor puşi sub acuzare se mai găsesc Ghiocel Liviu Zabavschi, acuzat că a deţinut 1.150 de pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, Dura Dan şi Luminiţa Cumpăratu. În cazul ultimilor doi, este vorba de mărfuri în cantitate mică, mai exact câteva zeci de litri de alcool.  

 

Percheziţiile din 13 aprilie, pe proprietăţile a doi vârstnici care stau în spatele Pieţei Mari

Reamintim că pe 13 aprilie şi în noaptea următoare au fost percheziţionate 11 locaţii din zona Pieţei Mari. Percheziţiile au vizat patru ansambluri de imobile, dar şi mai multe boxe şi anexe din apropierea acestora.

Poliţiştii deţineau informaţii cu privire la depozitarea unor cantităţi importante de ţigarete şi băuturi alcoolice de contrabandă, care erau comercializate ilegal în zona Pieţei Mari, percheziţiile fiind desfăşurate în cadrul unui dosar de contrabandă şi evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate 897.500 de ţigarete de provenienţă extracomunitară şi duty free şi 1.935 litri alcool şi băuturi alcoolice de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de vodcă, whisky şi alte băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente tip pet. Valoarea de piaţă a ţigărilor de contrabandă este de circa 540.000 lei, iar valoarea alcoolului de contrabandă este de aproximativ 150.000 de lei.

Proprietarii imobilelor în care au fost găsite mărfurile sunt doi bătrâni, unul de 73 şi unul de 75 de ani, care nu au fost puşi sub acuzare în acest dosar.

Anchetatorii au date că aceste activităţi de contrabandă se desfăşurau de ani de zile, iar probarea activităţii infracţionale în acest dosar este încă în curs.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 suceveni, în arestul Poliţiei în dosarul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 10558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
15 suceveni, în arestul Poliţiei în dosarul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei