Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2016 - Anul XXI, nr. 32 (6145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei poliţişti, săltaţi într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de mită

Miercuri, 6 Iulie 2016 (13:59:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei subofiţeri de poliţie au fost ridicaţi, ieri, în cadrul unei anchete coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, într-un dosar privind fapte de "abuz în serviciu" şi "luare de mită". Anchetatorii au în lucru mai multe fapte de abuz în serviciu, iar în cazul luării de mită ar fi vorba de şpagă luată pentru nesancţionarea unor transporturi de material lemnos. Într-unul din cazuri ar fi vorba de o mită de 3.000-4000 de lei. Faptele pentru care sunt cercetaţi cei trei sunt din perioada august-decembrie 2015.

Acţiunea de ieri, la care au participat poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie, serviciul Teritorial Suceava, a constat în ridicarea de documente de serviciu ale suspecţilor, după care cei trei au fost conduşi pentru audieri în faţa procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Din informaţiile pe care le avem sunt vizaţi de anchetă şeful de post de la Fântâna Mare, Daniel Vârvara, şeful de post de la Vadu Moldovei, Florin Avramiuc, şi de Costel Maftei, lucrător la Secţia Rurală de poliţie Vadu Moldovei. Toţi cei trei au gradul de agent-şef principal, fiind poliţişti din garda veche, oameni care au în jurul vârstei de 50 de ani. Cel mai probabil, cei trei urmau să ajungă în noaptea de marţi spre miercuri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în primă fază în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore.

Un amănunt important este că, în luna noiembrie a anului trecut, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, Daniel Vârvara, a mai fost ridicat şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, într-un dosar de abuz în serviciu. La vremea respectivă era vorba de o sesizare de la un şofer care a fost implicat într-un eveniment rutier şi care a reclamat că agentul a refuzat să-i înregistreze documentele privind respectiva tamponare. Acest refuz a fost interpretat de respectivul conducător auto ca o încercare a poliţistului de a se alege cu un folos de pe urma sa. Este posibil ca de la acea anchetă cercetările să fi fost extinse şi să se fi ajuns la mai multe fapte. Pe de altă parte, după acţiunea din noiembrie, suspectul nu a fost reţinut, iar anchetatorii nu au revenit cu detalii privind cursul anchetei.

Acţiunea de ieri vine la mai puţin de o lună de zile după ce procurorii DNA au pus sub acuzare un ofiţer de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, pentru fapte de luare de mită. Subcomisarul Florin Vasile Popescu a fost arestat preventiv în acest dosar, fiind acuzat că a luat mită în mai multe rânduri. Acesta la cerea bani unor apropiaţi ai celor pe care îi ancheta sau despre ale căror dosare penale avea cunoştinţă.

Poliţiştii suspecţi în dosarele amintite se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o eventuală condamnare definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei poliţişti, săltaţi într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de mită.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei poliţişti, săltaţi într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de mită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turte cu hrișcă Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și după ce s-au răcit. Nu sunt nici dulci, nici sărate, așa că se pretează la folosire și ca desert, și ca aperitiv –... Citeşte