Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2016 - Anul XXI, nr. 32 (6145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Lungu dă startul proiectului de realizare a unui nou pod peste apa Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strategia de fluidizare a traficului rutier din municipiul Suceava, în special în fosta zonă industrială, devenită acum una aproape exclusiv comercială, va fi pusă în practică de anul acesta, conform deciziei luate de Consiliul Local la şedinţa de aprobare a bugetului pe 2016.

Una din principalele componente ale acestei strategii este cea de realizare a unui nou pod peste apa Sucevei, care să facă legătura între Calea Unirii şi o nouă arteră de circulaţie, pe lângă Termica, care să iasă în DN 29, la Plopeni.

Primarul Ion Lungu, a cărui propunere de fluidizare a traficului coincidea în mai multe puncte cu cea a grupului liberal din Consiliul Local, care, având majoritatea, şi-a impus punctul de vedere, a spus că deja se preocupă de realizarea acestui proiect, foarte important pentru toţi sucevenii:

„Demarăm studiul pentru un pod nou peste apa Sucevei. Chiar de nu mi-a convenit respingerea proiectului meu de extindere a podului existent, cu două benzi de trafic, de o parte şi de cealaltă, la podul de la Bazar, soluţie realizabilă în doi ani de zile, respect decizia Consiliului Local şi fac tot ce trebuie pentru ducerea ei la îndeplinire, chiar de este vorba de rezolvarea problemei într-o perioadă mult mai mare de timp.

Varianta propusă de mine nu excludea realizarea unui pod nou peste apa Sucevei, dar urmărea o mai bună fluidizare a traficului în cel mai scurt timp posibil. Realizarea unui pod nou este de durată – până găsim amplasamentul potrivit, finanţarea, proiectarea, licitarea sa, execuţia... Dar dacă aşa s-a decis în Consiliul Local, aşa facem”.

Conform propunerii înaintate de liberali, investiţia de realizare a noului pod, care se doreşte a fi amplasat în zona fostei gropi de gunoi a oraşului, va fi asigurată printr-o finanţare multianuală.

De pe Calea Unirii se va ajunge la pod pe strada din dreptul Sălii Sporturilor, unde se află fabrica Denis şi sediul General Construct, de acolo se ajunge pe strada Energeticianului, iar după staţia ACET de epurare a apelor uzate, se va merge la stânga, pe un drum agricol, ce va fi modernizat, ieşirea pe DN 29 urmând să se facă în apropiere de Avicola. În această privinţă, propunerea primarului Ion Lungu coincide cu cea a liberalilor, care, în plus, vor ca la noul pod să se ajungă dinspre oraş pe trei căi de acces, celelalte două fiind de pe strada Mirăuţi şi de pe strada Apeductului.

În această privinţă, primarul s-a arătat mai rezervat, din cauza potenţialelor probleme cauzate de realizarea drumului de acces pe proprietăţi private, ceea ce ar necesita exproprieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu dă startul proiectului de realizare a unui nou pod peste apa Sucevei.
 Vizualizări articol: 4036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 11 voturi
Lungu dă startul proiectului de realizare a unui nou pod peste apa Sucevei3.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2016, 12:04:27
Soluția pentru descongestionarea traficului ar fi într-adevăr un pod peste apa Sucevei, dar și peste calea ferată. Practic s-ar crea o șosea care să facă legătura intre șoseaua Suceava-Botoșani și șoseaua Suceava-Bosanci, pe lângă cetate, cu ramificații spre Moll, spre Denis, spre intersecția de la Lukoil, mai sus spre Mirăuți. Dar cel mai important avantaj ar fi acela că se va crea o variantă dinspre Burdujeni spre centru/Ipotești, respectiv toți cei care merg spre Ipotești/Bosanci și invers spre Plopei/Salcea vor avea o variantă directă și vor evita astfel zona Bazar și centru. Prin arhitectura sa stradală, Suceava este un oraș sufocat, în interiorul căruia nu prea ai soluții: străzile sunt înguste, locuri de parcare insuficiente, mașini foarte multe. Practic, fizic, nu ai soluții, oricât ai încerca. Prin urmare, singura soluție sunt niște rute ocolitoare foarte bine gândite, care să deservească în egală măsură, atât locuitorii orașului, cât și cei din localitățile învecinate. Piedica mare în realizarea acestui proiect sunt costurile construcției mari, și despăgubirile pe terenuri iarăși destul de mari. Succes autorităților...
2.   De unde bani pentru pod ? trimis de
( 9 feb 2016, 16:09:11
Pana la pod e cale lunga. Mai intai sa faca rost de bani. Propun ca Primaria prin intermediul domnului vice, sa se invarta de un site si sa vanda bilete celor care vor sa treaca podul. Astia daca ar dori sa "fluidizeze" traficul de mult ar fi facut-o. Ce pana mea e asa greu sa incropesti in doi timpi si trei miscari un pod militar facut din pontoane plutitoare iar langa sa te apuci sa construiesti adevaratul pod.
3.   Amageli trimis de
( 9 feb 2016, 16:54:19
mai bine ar da drumul centurii facute si care se degradeaza si sa faca toate trotuarele, aleile, starpirea ciorilor, cablurie legate aiurea pe stalpi, stalpi ruginiti problema hotilor si cate altele

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turte cu hrișcă Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și după ce s-au răcit. Nu sunt nici dulci, nici sărate, așa că se pretează la folosire și ca desert, și ca aperitiv –... Citeşte