Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2016 - Anul XXI, nr. 32 (6145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spor recuperat

După doi ani de procese, câţiva angajaţi din învăţământul sucevean vor primi din nou sporul de ecran

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai bine de doi ani şi jumătate de la sistarea sporului pentru condiţii vătămătoare, sporul de ecran, aşa cum este el cunoscut, câţiva angajaţi din învăţământul sucevean vor beneficia din nou de aceste drepturi băneşti.

Este vorba despre şapte angajaţi ai Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi un angajat al Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava care din acest an şi-au redobândit dreptul de a primi sporul de ecran, respectiv 15% din salariul de bază.

„După doi ani şi jumătate de procese, Sindicatul Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Suceava şi Uniunea Sindicală <Pro Educaţia>, afiliate la Sindicatul <Spiru Haret>, au reuşit să impună celor două colegii respectarea unei hotărâri judecătoreşti. Cei care, din această lună, vor primi din nou acest spor sunt colegii care au cerut sindicatului să urmeze procedura prevăzută de lege, respectiv executarea silită, asta pentru că şcolile refuzau să pună în aplicare sentinţele”, a menţionat prof. Petru Gorea, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SSIP) Suceava.

Amintim că, în luna iunie a anului 2014, Tribunalul Suceava a dat câştig de cauză celor două sindicate din judeţ, care au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii pentru reintroducerea sporului de ecran în statele de plată ale unor profesori suceveni. Unităţile şcolare vizate au refuzat să pună în aplicare hotărârile şi să reintroducă sporul de 15% pe statele de plată, astfel că cele două sindicate au început executarea silită a şcolilor, obligând pârâtele la plata unor penalităţi pentru fiecare zi de întârziere în punerea în aplicare a sentinţelor judecătoreşti.

„În cazul în care vor mai exista şi alte solicitări din partea colegilor de a cere executarea silită şi în cazul altor şcoli, noi îi vom reprezenta. Am început un lucru şi vrem să-l ducem până la capăt. Şcolile trebuie să pună în aplicare hotărârile judecătoreşti definitive, nu să găsească modalităţi de a ocoli aplicarea lor”, a mai completat Petru Gorea.

Liderul sindical a mai menţionat că, la nivel naţional, doar profesorii din Botoşani au reuşit să beneficieze din nou de acest spor, după ce instanţa a hotărât acest lucru.

Sporul de ecran a fost sistat în luna iunie a anului 2013, în urma presiunilor făcute de Ministerul Educaţiei la Inspectoratul Şcolar Suceava. Afectaţi de această măsură au fost în mod special contabilii şi secretarii şcolilor, profesorii de informatică, dar şi alţi angajaţi din educaţie care aveau buletin de expertizare de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După doi ani de procese, câţiva angajaţi din învăţământul sucevean vor primi din nou sporul de ecran.
 Vizualizări articol: 2537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
După doi ani de procese, câţiva angajaţi din învăţământul sucevean vor primi din nou sporul de ecran5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce numai unii pot ? trimis de
( 9 feb 2016, 11:22:44
Interesant este cum unii se ocupa de probleme sindicale, probleme ale membrilor, iar altii se ocupa de .....folclor. De ce nu incearca si ASIS sa execute silit, pentru ca inteleg ca numai asa se poate, ca doar si noi avem sentinte judecatoresti de cel putin un an ?
Bine ca doar unii pot !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turte cu hrișcă Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și după ce s-au răcit. Nu sunt nici dulci, nici sărate, așa că se pretează la folosire și ca desert, și ca aperitiv –... Citeşte