Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2015 - Anul XX, nr. 204 (6016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Simfonii de toamnă” a adus muzica în sufletele a peste 5.000 de suceveni

Joi, 3 Septembrie 2015 (16:44:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O seară unică pentru sucevenii dornici să guste din frumuseţea muzicii clasice, o seară cu emoţii şi culoare, cu flori, lumini şi artificii. Seara de miercuri, 2 septembrie, în care peste 5.000 de suceveni au ales să-şi petreacă două ore în compania artiştilor de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa, a fost oferită cu generozitate publicului meloman de Clubul Rotary Suceava-Bucovina. Concertul „Simfonii de toamnă”, ajuns la a IV-a ediţie, s-a dovedit şi de această dată o reuşită, publicul aplaudând fiecare piesă interpretată de cei 70 de artişti ai Filarmonicii din Chişinău, care a devenit cea mai importantă instituţie de concert din Republica Moldova.Prim-dirijorul şi conducătorul artistic al Filarmonicii Mihail Agafiţa, maestru în artă, un valoros reprezentant al tinerei generaţii de dirijori, a reuşit să facă (începând cu ora 20:00, când doi copii au bătut gongul pentru începerea spectacolului), într-un decor din care nu au lipsit buchete superbe de flori, dar şi artificii, spre încântarea publicului, o incursiune muzicală prin partituri ale unor compozitori celebri, creaţii din diferite epoci şi în variate genuri stilistice, precum Hans Zimmer şi Klaus Badelt, Astor Piazzolla, Eugen Doga, George Enescu, Ion Aldea-Teodorovici, Leonard Bernstein, Frederick Loewe, Carlos Gardel, Nino Rota, Ennio Morricone etc. Pe scena amplasată pe esplanada Casei de Cultură Suceava, soliştii Tatiana Costiuc, Cristina Scarlat, Serj Kuzenkoff, Marin Gheraş (virtuos naist), Alexandru Gheraş (naist) au impresionat publicul prin talent, forţă, dar şi sensibilitatea cu care au interpretat partiturile alese. La inima publicului a ajuns şi piesa „Iartă-mă”, scrisă de Ion Aldea-Teodorovici și Grigore Vieru, interpretată de Serj Kuzencoff, dar şi celebra melodie „My Heart Will Go On”, din filmul „Titanic”, interpretată de solista Cristina Scarlat. Creaţiile abordate de artiştii din Republica Moldova, particularităţile stilistice, talentul, profesionalismul lor au făcut ca publicul să vibreze, să aprecieze şi să se bucure de o seară „de poveste” şi să-i răsplătească pe artişti cu aplauze îndelungi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Simfonii de toamnă” a adus muzica în sufletele a peste 5.000 de suceveni.
 Vizualizări articol: 2179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
„Simfonii de toamnă” a adus muzica în sufletele a peste 5.000 de suceveni4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei