Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2015 - Anul XX, nr. 204 (6016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă complicată

Fragmentele dintr-un recipient, detaliul care ar putea duce la autorul incendierii casei mirilor care petreceau la nuntă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incredibilul caz petrecut acum zece zile la Milişăuţi, unde casa a doi tineri a fost incendiată în timp ce proprietarii petreceau la propria nuntă, este încă departe de a fi desluşit de anchetatori, spre disperarea celor doi păgubiţi, care sunt supăraţi că nu au primit încă nici o veste privind cine a vrut să le facă atât de mult rău. Din informaţiile pe care le avem, anchetatorii au reuşit să recupereze mai multe fragmente din recipientul cu lichid inflamabil care a fost folosit la incendiere, iar acestea urmează a fi analizate la Institutul Naţional de Criminalistică Bucureşti, în căutarea unor urme care să ducă la autorul incendierii. Această pistă este cea mai importantă pentru anchetatori, în condiţiile în care declaraţiile martorilor care au auzit un zgomot puternic înainte de izbucnirea focului sunt neconcludente, în sensul că nimeni a văzut efectiv persoana care a provocat incendiul. O altă variantă de lucru a anchetatorilor este testul poligraf la care vor ajunge în mod cert mai multe persoane suspecte.

 

O familie neîncrezătoare în cursul anchetei

Până una alta, cert este că Adrian Calenciuc, în vârstă de 31 de ani, şi soţia acestuia, Iuliana, în vârstă de 20 de ani, s-au trezit cu casa distrusă înainte de a apuca să locuiască în ea în calitate de soţ şi soţie.

“Tot ce am muncit noi, întreaga familie, ani de zile, s-a dus, acum o luăm de la zero”, sunt vorbele dureroase ale tânărului pentru care noaptea nunţii s-a transformat într-un coşmar. 

Adrian Calenciuc este foarte supărat că nu a mai primit nici o veste de la anchetatori din ziua în care a fost audiat şi se întreabă dacă autorul va mai fi prins vreodată.

 

Martorii au auzit un zgomot puternic, iar în scurt timp focul era deja extins la şură

Reamintim că, în noaptea de 23 spre 24 august, în timp ce tinerii petreceau la nuntă într-un local din Rădăuţi, alături de 250 de invitaţi, în jurul orei 1.30, un puternic incendiu a izbucnit în şura din spatele casei acestora. Cele trei persoane care se aflau la acea oră în casa mirilor au relatat că au auzit o bubuitură puternică, iar în scurt timp a izbucnit un incendiu violent. Focul s-a extins de la şură la casa tinerilor, o locuinţă nouă, cu etaj, proaspăt mobilată. Puternicul incendiul s-a extins şi la o gospodărie vecină, fiind foarte greu de stins. Pentru lichidarea flăcărilor au intervenit zeci de pompieri cu opt autospeciale cu apă. Partea superioară a casei tinerilor a fost distrusă. De asemenea, majoritatea bunurilor din casă au fost distruse în urma incendiului şi a intervenţiei cu apă.  

Din ancheta ulterioară a pompierilor s-a stabilit că a fost vorba în mod cert de o acţiune intenţionată, focul fiind provocat cu flacără deschisă şi propagat cu un lichid inflamabil.

Principalul suspect indicat de familia Calenciuc este fostul iubit al miresei, care era în conflict deschis atât cu fata, cât şi cu mirele. Acesta a negat însă că ar avea vreo legătură cu fapta, iar cum nu sunt probe împotriva sa, acesta nu poate fi pus sub acuzare, cel puţin în această fază a anchetei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fragmentele dintr-un recipient, detaliul care ar putea duce la autorul incendierii casei mirilor care petreceau la nuntă.
 Vizualizări articol: 5308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fragmentele dintr-un recipient, detaliul care ar putea duce la autorul incendierii casei mirilor care petreceau la nuntă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei