Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2015 - Anul XX, nr. 204 (6016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Penalităţi de la UE pentru reţelele de apă-canal şi termoficare neperformante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţiile locale care nu vor dovedi că au făcut eforturi pentru a îmbunătăţi şi a creşte eficienţa serviciilor publice de apă-canalizare, dar şi cele de termoficare, vor fi bune de plată, odată cu declanşarea procedurilor de infringement de către forurile europene care au trasat o serie de normative de performanţă, care trebuie respectate.

„Deja gluma se îngroaşă, pentru că începând cu 1 ianuarie 2016 la serviciile publice se plătesc penalităţi şi se pot aplica proceduri de infringement pe directivele Uniunii Europene, privind consumul de apă şi utilizarea staţiei de epurare a apelor uzate”, a spus primarul Ion Lungu, care a precizat că deja s-au primit atenţionări în acest sens  de la Ministerul Fondurilor Europene.

„Din fericire, Suceava se numără printre cele cinci oraşe din ţară care la 31 decembrie 2014 îndeplineau aceste condiţii şi nu vor plăti penalităţi: Timişoara, Suceava, Piatra Neamţ, Gherla şi Roman”, a precizat edilul sucevean.

La nivelul judeţului doar municipiul Suceava îndeplineşte aceste condiţii, ca urmare a investiţiilor făcute în reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

 

Pierderile de pe reţele, problema termoficării

Chiar dacă stă bine în privinţa serviciilor de apă şi canalizare, municipiul Suceava riscă să fie penalizat pentru problemele cu care se confruntă încă pe partea de termoficare.

„Aceleaşi somaţii le avem şi pe termoficare. Una dintre cerinţe este ca energia termică să fie produsă în cogenerare, de înaltă eficienţă, condiţie care este îndeplinită de noua centrală termică care deserveşte oraşul, dar avem o problemă la analiza costuri-beneficii. Noi avem nişte pierderi pe reţelele de termoficare, iar cel care vine le-a inclus în tarif şi în strategia de gestionare a acestui sistem. Se discută mult şi pe această temă, dacă sunt incluse în tarif sau vor fi suportate separat”, a adăugat Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene spune că şi problema pierderilor de pe reţele va fi rezolvată nu peste mult timp, prin accesarea de fonduri europene, cu care vor fi înlocuite conductele învechite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Penalităţi de la UE pentru reţelele de apă-canal şi termoficare neperformante.
 Vizualizări articol: 1552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Penalităţi de la UE pentru reţelele de apă-canal şi termoficare neperformante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traducere trimis de
( 3 sep 2015, 12:10:45
In traducere libera, domnul primar a dorit sa ne explice ca acus-acus orasul va fi bortelit din nou, inclusiv strazile nou asfaltate si sub care se afla magistrale importante de termoficare. Pe urma va mai schimba magistralele de gaz, retele electrice, iar la sfarsit vor fi bagate toate cablurile in subteran, lucrari care bineinteles ca nu vor fi executate toate in acelasi timp, ci se vor intinde pe multi-multi ani.
2.   Tevile prin apartamente sunt ruginite! trimis de
( 3 sep 2015, 12:51:36
Tevile prin apartamente sunt ruginite, au peste 40 ani. Ar fi de dorit sa se aiba in vedere un plan al Primăriei Suceava, pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de distribuție a agentului termic pe la subsoluri si prin apartamente, eventual si cu contributia locatarilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei