Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti

Marţi, 18 August 2015 (13:09:25)
Poliţiştii de prevenire, împreună cu agenţi din cadrul posturilor secţiilor şi de poliţie din zona Buneşti, Preuteşti, Fălticeni, Capu Codrului, Cornu Luncii, Păltinoasa, au desfăşurat în perioada 15-17 august o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor pe DN2, DJ 208, DJ 208A, DN 2E, dar şi pe drumurile adiacente. Au fost identificaţi în trafic peste 50 de biciclişti şi conducători de motociclete şi mopede care nu purtau veste reflectorizante şi nu aveau vehiculele dotate cu elemente reflectorizante. 22 de biciclişti nu împliniseră încă vârsta de 14 ani. Tuturor acestora le-au fost oferite veste, pixuri personalizate şi pliante cu caracter informativ. Acţiunile au fost desfăşurate în condiţiile în care numai de la începutul lunii august 2015 s-au înregistrat până în prezent 27 evenimente rutiere cu implicarea conducătorilor de biciclete şi mopede. În urma acestor evenimente rutiere 21 de persoane au fost rănite uşor şi 8 persoane au fost rănite grav. Mai mult decât atât, 2 biciclişti, dintre care un minor de 9 ani, au decedat ca urmare a unor accidente rutiere. De remarcat faptul că, din cele 27 de evenimente rutiere, 26 s-au produs din vina bicicliştilor sau conducătorilor de mopede şi motociclete. De asemenea, din cele 31 de victime rezultate, 14 au fost minori.Îngrijorător este şi faptul că în multe cazuri conducătorii de biciclete erau sub influenţa băuturilor alcoolice, transportau bunuri voluminoase pe cadrul bicicletelor, transportau mai multe persoane pe bicicletă şi nu purtau veste reflectorizante sau elemente de autoprotecţie.Pe 3 august, la ora 15.50, pe DJ 208 A, în localitatea Poieni, comuna Udeşti, un bărbat de 36 ani, din municipiul Rădăuţi, în timp ce conducea un autoturism, a surprins şi accidentat grav un minor de 9 ani, localnic, care se afla cu bicicleta pe carosabil.Victima a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Pe 11 august, la ora 18.45, pe DC 40 C, în localitatea Dumbrava, comuna Grănicești, un bărbat de 49 ani, localnic, în timp ce se deplasa cu bicicleta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, din cauză că avea atașată de bicicletă o greblă a cărei coada a intrat între spițe, moment în care bărbatul a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu un autoturism, după care a fost proiectat pe carosabil. În urma accidentului, biciclistul a decedat. Pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere grave, poliţiştii reamintesc următoarele: -Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.-Se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante.-Bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante.-Bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti.
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei