Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control la societăţile care desfăşoară activități de prelucrare, transport şi comercializare a lemnului

Duminică, 15 Septembrie 2013 (13:03:52)

În perioada 11-12 septembrie,echipele mixte de control constituite din poliţiști ai Serviciilor de Investigare a Fraudelor și Ordine Publică, în cooperare cu specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare(ITRSV) Suceava au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava care desfăşoară activități  de  prelucrare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos.

S-au înregistrat 3 dosare penale (două pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală și unul pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals), s-au aplicat 10sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 lei, şi s-au confiscat 205,49 mc material lemnos, în valoare de 28.011,25 lei.

În cadrul verificărilor efectuate la 2 societăți comerciale din comuna Iacobeni, ambele administrate de Maria I., în urma inventarierilor stocului de material lemnos a reieşit o lipsă de 156,9 mc lemn rotund răşinoase şi 7,5 mc cherestea răşinoase, lipsă ce nu a putut fi justificată de administrator.

În aceste condiţii, s-a considerat că materialul lemnos a fost comercializat fără a fi întocmite documente de transport, fiind dispusă confiscarea cantităţii de 156,9 mc lemn rotund răşinoase, în valoare de 24.748,75 lei, şi 7,5 mc cherestea, în valoare de 3.262,5 lei.

„Pentru neregulile constatate, cele două societăţi au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Tot în cadrul verificării a fost identificată achiziţia unei cantităţi de peste 1.000 metri cubi cherestea răşinoase de la un număr de trei agenţi economici din judeţul Maramureş,  pe baza unor avize de însoţire material lemnos ce nu aparţin emitenţilor. „În cauză se continuă cercetările împreună cu organele financiare, iar în situaţia constatării unui prejudiciu adus bugetului de stat, vor fi întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, se mai menţionează în comunicatul poliţiştilor.

În cadrul verificărilor efectuate la o societate comercială din orașul Vicovu de Sus, s-a constatat faptul că societatea nu a raportat în sistemul informatic integrat de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL) un aviz de însoţire  aferent cantităţii de 41,03 mc lemn rotund răşinoase. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii şi s-a dispus măsura complementară de confiscare valorică a cantităţii de 41,09 mc, în valoare de 5.136,25 lei, urmând ca ITRSV Suceava să se pronunţe asupra propunerii de retragere a acordului de ridicare şi folosire a documentelor cu regim special acordat acestei societăţi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control la societăţile care desfăşoară activități de prelucrare, transport şi comercializare a lemnului.
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Control la societăţile care desfăşoară activități de prelucrare, transport şi comercializare a lemnului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei