Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Campanie de prevenire a obezității la copii, iniţiată la Universitatea „Ştefan cel Mare”

Joi, 4 Iulie 2013 (11:23:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava (USV) derulează în perioada 8-14 iulie 2013, campania “Copii sănătoși - viitor sănătos!”. Campania se va desfășura în intervalele orare 10.00-12.00 și 17.00-19.00 în parcurile centrale, parcul din zona Universității, esplanada Casei Culturii, în incinta Iullius Mall și Carrefour Suceava.

Cu ajutorul studenților de la cele două programe de studii (Nutriție și dietetică și Balneofiziokinetoterapie și recuperare) departamentul dorește să atragă atenţia asupra creșterii alarmante a obezităţii și diabetului în rândul copiilor și să implice familia și societatea în prevenirea acestora.

Potrivit prof. univ. dr. Mihai Covaşă, directorul departamentului de Sănătate, „scopul campaniei este sensibilizarea populaţiei în privinţa efectelor negative ale obezităţii și afecțiunilor asociate asupra organismului tânăr, având ca element central rolul familiei. Conţinutul campaniei promovează principiile pe care trebuie să le aibă în vedere părinții pentru prevenirea bolilor de nutriţie, cum ar fi: consumarea alimentelor sănătoase, evitarea produselor rafinate și cu conținut ridicat în grăsimi animale, creșterea activităţii fizice zilnice”.

Acesta a mai precizat că misiunea Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană este aceea de a pregăti noi specialiști în prevenirea şi tratarea problemelor de sănătate (diabet, obezitate, deficienţe fizice) care să reabiliteze, să îmbunătățească sau să consolideze funcţia fizică, să prevină și să reducă factorii de risc legați de sănătate, în vederea optimizării stării generale de sănătate și a condiției fizice.

Înscrierile pentru admiterea la departamentul de Sănătate pentru anul universitar 2013-2014, se vor face în perioada 15-25 iulie 2013, urmând ca testul grilă pentru una din disciplinele la alegere (Biologie, Chimie organică, Chimie anorganică) să aibă loc pe data de 26 iulie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de prevenire a obezității la copii, iniţiată la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de prevenire a obezității la copii, iniţiată la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei