Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăria Fălticeni a stabilit firmele ce vor construi Spitalul Municipal, după luni de contestaţii

Marţi, 13 Decembrie 2011 (13:26:54)

Un consorţiu de patru firme coordonat de General Construct SA din Suceava a câştigat licitaţia pentru finalizarea construcţiei noii clădiri a Spitalului Municipal din Fălticeni, după mai multe contestaţii care au determinat ca 95 la sută din fondurile alocate pentru acest an să fie returnate MS.

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că a fost stabilit câştigătorul licitaţiei pentru execuţia lucrărilor de construcţie la noul Spital Municipal din Fălticeni, fiind vorba despre un consorţiu de firme sucevene coordonat de SC General Construct SA Suceava.

Contractul de execuţie urmează să fie semnat miercuri, a spus primarul.

"Am marea satisfacţie că s-a reuşit să se stabilească executantul, să se termine cu contestaţiile astea care au ţinut din martie până în decembrie", a spus Vasile Tofan.

El a arătat că din suma de 20 de milioane de lei alocată de la buget în acest an pentru lucrările de construcţie municipalitatea are în cont un milion de lei pentru începerea lucrărilor, restul banilor fiind returnaţi Ministerului Sănătăţii.

Tofan a precizat că sumele necesare lucrărilor vor fi alocate în 2012 din bugetul Ministerului Sănătăţii.

PSD Suceava a criticat, la sfârşitul lunii noiembrie, incapacitatea administraţiei locale din Fălticeni întrucât este al cincilea an consecutiv când fondurile alocate de la bugetul de stat pentru construcţia unui nou spitalul municipal, unde lucrările au început în 1991, sunt nefolosite şi returnate la bugetul central.

Astfel, social-democraţii acuză că în 2008 s-au alocat 5 milioane de lei pentru acest spital, banii fiind returnaţi la sfârşitul anului la bugetul de stat şi că sume de cinci milioane de lei au fost alocate şi în 2009, 2010, şi acestea fiind returnate la buget, în timp ce în 2011 s-au alocat 20 de milioane de lei, urmând ca şi aceştia să fie returnaţi.

Social-democraţii suceveni au arătat că din 1991 până în prezent gradul de realizare a noului spital din Fălticeni este de doar 28 la sută.

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, declara că în 2011 a fost pentru prima dată când Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei şi a aprobat începerea procedurilor de licitaţie pentru construcţia noii clădiri, menţionând că în ceilalţi ani, deşi au fost alocate fonduri, nu s-a aprobat începerea licitaţiei.

El spunea că procedura de licitaţie a fost începută în luna martie, iar la licitaţie au participat 21 de firme, dar că a existat o concurenţă între firmele participante care s-au contestat între ele.

Primarul a menţionat că este necesară construcţia unui nou spital întrucât spitalul vechi are 151 de ani, iar clădirea nu mai poate face faţă actualelor cerinţe şi nu se justifică o reabilitare a acesteia. El a mai spus că spitalul funcţionează acum în cinci locaţii.

Tofan a mai declarat că şi clădirea nouă a spitalului, a cărei construcţie a început în 1991, a fost gândită iniţial mult prea mare, iar o parte din corpul clădirii a fost transformat în spaţiu de locuit, fiind amenajate 60 de apartamente pentru tineri, prin ANL, din care în cinci apartamente locuiesc medici ai spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni a stabilit firmele ce vor construi Spitalul Municipal, după luni de contestaţii.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni a stabilit firmele ce vor construi Spitalul Municipal, după luni de contestaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei