Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2011 - Anul XVI, nr. 202 (4800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şase gospodării în flăcări şi îngrijiri medicale pentru nouă persoane care au făcut atac de panică, la Cornu Luncii

Duminică, 28 August 2011 (14:35:18)

Nu mai puţin de şase gospodării din comuna Cornu Luncii au fost cuprinse de flăcări, în urma unui incendiu izbucnit, sâmbătă, în jurul prânzului, din cauza jarului şi a scânteilor căzute pe materiale combustibile de la o sobă.

Vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă într-un timp foarte scurt, de la o casă la alta, zeci de pompieri fiind trimişi la faţa locului, pentru a împiedica incendiul să înghită şi alte gospodării.

Alarma s-a dat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava la ora 11:29, la faţa locului fiind trimisă o armată de pompieri de la Suceava,  Gura Humorului şi Solca, fiind alarmate şi serviciile voluntare din Cornu Luncii şi Vadu Moldovei.

Focul ar fi izbucnit, din câte se pare, de la gospodăria unei bătrâne imobilizate la pat.  

Fiica ei se afla la strâns fânul când a fost anunţată de vecini că au văzut flăcări în spatele şurii. 

Focul a dus flăcările mai departe şi, în total, „au fost afectate şase gospodării (patru acoperişuri la case de locuit şi şase anexe)”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

La intervenţia de la Cornu Luncii au luat parte şi şeful ISU Suceava, colonelul Ion Burlui, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.  

La intervenţia de stingere a incendiului de la Cornu Luncii au luat parte cu trei autospeciale şi membrii unei delegaţii de pompieri din Republica Ungară, delegaţie care se afla în tranzit prin judeţul Suceava către Republica Moldova, pentru a participa la un exerciţiu internaţional de protecţie civilă.

Din proprie iniţiativă, pompierii unguri s-au alăturat colegilor de la ISU Suceava în lupta cu flăcările.

„Pe timpul intervenţiei pompierii maghiari au fost nevoiţi să pătrundă într-una din locuinţele incendiate, de unde au evacuat două butelii de aragaz, care riscau să explodeze. De asemenea, au acordat primul ajutor medical calificat persoanelor care au suferit atac de panică, alături de echipajul de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni”, a declarat şeful ISU Suceava, colonelul Ion Burlui, mulţumindu-le pe această cale pompierilor din delegaţia ungară, pe care i-a invitat şi la un schimb de experienţă, cu proxima ocazie.  

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase gospodării în flăcări şi îngrijiri medicale pentru nouă persoane care au făcut atac de panică, la Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şase gospodării în flăcări şi îngrijiri medicale pentru nouă persoane care au făcut atac de panică, la Cornu Luncii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei