Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2011 - Anul XVI, nr. 202 (4800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În aceeaşi noapte

Bătăi în stradă şi focuri de armă în două comune ale judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bătăi ca-n vestul sălbatic în noaptea de joi spre vineri, în două comune ale judeţului Suceava. De această dată actele de violenţă cu pumni ori  pari au alternat cu focuri de armă, într-unul dintre cazuri doi indivizi, agenţi de pază, trăgând de mai multe ori cu gloanţe de cauciuc înspre un localnic.

 

Cel mai grav dintre cazuri este cel petrecut la miezul nopţii în zona staţiei CFR Pojorâta. Doi agenţi de pază rămăseseră peste noapte în zona gării, pentru a asigura securitatea unui tren de marfă. Aceştia au plecat la un moment dat până la o crâşmă din sat, pentru a bea un suc, după cum au declarat ulterior. Pe drumul de întoarcere dinspre crâşmă spre gară avea să se aprindă scânteia răfuielii.

Conform poliţiei, Vasile Anescu, un localnic în vârstă de 21 de ani, însoţit de alţi doi tineri, se deplasa pe un scuter pe DN 17, circulând în direcţia Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei. La un moment dat, cei trei au trecut pe lângă agenţi. Până aseară, la închiderea ediţiei, nu s-a putut stabili cu exactitate de la ce s-a declanşat conflictul între cele două părţi.

Cert este că unul dintre agenţi a făcut uz de pistolul cu bile din cauciuc, trăgând înspre tânărul de 21 de ani. Acesta a fost împuşcat în zona intercostală, fapt care a încins şi mai mult spiritele.  

 

Focuri de armă prin gară şi lovituri cu parul

Tânărul împuşcat i-a urmărit pe cei doi agenţi de pază (Istvan Szanto, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Bistriţa, şi Cristi Remeşcu, de 21 de ani, din Năvodari) până în gara din Pojorâta.

„Tânărul s-a deplasat în staţia CF Pojorâta pentru a cere relaţii de la agenţii de pază, intrând în conflict cu aceştia, prilej cu care cei doi au folosit armamentul din dotare executând mai multe focuri de arma în direcţia persoanei de 21 de ani, care a luat-o la fugă înspre clădirea staţiei CF Pojorâta”, se arată în datele preliminare de anchetă ale lucrătorilor de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava.

În încăierare, tânărul de 21 de ani a reuşit să riposteze şi el, lovindu-l cu parul în cap pe agentul de pază Istvan Szanto.

 

Nimeni nu vrea să depună plângere

Atât tânărul împuşcat, cât şi agentul lovit cu parul în cap au ajuns la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde au fost diagnosticaţi cu leziuni uşoare. Pentru ca circul să fie complet, nici una dintre părţi nu a dorit să depună plângere ori să-şi scoată certificat medico-legal.

Faţă de cei doi agenţi de pază s-a început însă urmărirea penală pentru uz de armă neletală.

 

A tras cu arma după ce a primit un pumn în faţă

Al doilea scandal din noaptea de joi spre vineri s-a petrecut pe raza comunei Dorneşti. Conform poliţiei, Mitică G., un localnic în vârstă de 20 de ani, a fost acostat pe drumul comunal din localitate de consăteanul Bogdan C., de 19 ani, care era însoţit de încă trei tineri şi care, după un schimb de replici, i-a aplicat primului un pumn în plină figură. Mitică G. a fost pus la pământ de lovitură şi, pentru a se apăra, a scos din buzunar un pistol cu gaze, trăgând un foc înspre aceştia.

Referitor la armă, poliţia a constatat că aceasta este cumpărată din Germania şi a fost introdusă în ţară acum aproximativ trei săptămâni, fără a fi solicitată autorizaţie pentru port de armă.

În aceste condiţii, cu dosare penale s-au ales atât agresorul, cât şi victima. Primul va fi cercetat pentru loviri şi alte violenţe, în timp ce tânărul atacat va fi cercetat pentru deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării şi uz de armă.         

 

Ultimă oră: Arme descoperite la agenţii de pază

În cazul de la Pojorâta, ancheta poliţiştilor a continuat şi aseară târziu. Asta pentru că lucrurile s-au complicat. Surse judiciare au precizat că în maşina unuia dintre agenţii de pază au fost găsite mai multe arme, astfel că ancheta va lua probabil o cu totul altă turnură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătăi în stradă şi focuri de armă în două comune ale judeţului.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Bătăi în stradă şi focuri de armă în două comune ale judeţului4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai de mine trimis de
(27 aug 2011, 13:17:01
Agent de paza ungur cu moaca de mafiot. La ce moaca are probabil oamenii din Pojorata l-au confundat cu un infractor si din spirit civic au vrut sa-i aplice o corectie !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei