Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2011 - Anul XVI, nr. 190 (4788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circa 80 de pelerini pe bicicletă din judeţele Moldovei au ajuns la Cacica

Duminică, 14 August 2011 (14:48:39)

Aproximativ 80 de tineri au venit în pelerinaj în judeţul Suceava, pe bicicletă, având ca destinaţie Basilica Minor din Cacica, care astăzi îşi sărbătoreşte hramul de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Tinerii, majoritatea romano-catolici, au plecat din Roman în dimineaţa zilei de ieri şi au ajuns la intrarea în judeţul Suceava după aproape opt ore de mers. Tinerii pelerini erau îmbrăcaţi în tricouri verzi cu sigla proiectului turistic „Pelerin în Bucovina”.

La intrarea  în judeţ, pelerinii pe bicicletă au fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta oferindu-le câte o plăcintă şi o sticlă de apă minerală.  

De asemenea, în cursul zilei de ieri, din faţa Casei Pelerinului din Gura Humorului, câteva zeci de tineri au plecat la rândul lor spre Basilica Minor din Cacica, la start fiind prezent şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. De precizat că tinerii plecaţi de la Gura Humorului au făcut joncţiunea cu grupul de pelerini veniţi de la Roman, plecând împreună spre Cacica.  

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în această perioadă, în judeţ sunt aproximativ 20.000 de turişti. Flutur a spus că cele 10.000 de locuri din unităţile de cazare clasificate sunt ocupate, şi a estimat că alte 10.000 de persoane sunt cazate în case ţărăneşti sau la rude.

Pe de altă parte, el a precizat că mâine, după slujba oficiată cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului de la Mănăstirea Putna, începând cu ora 12:30, credincioşii vor putea asista la un recital al Corului Madrigal.

Gheorghe Flutur a amintit că turiştii veniţi în judeţul Suceava au posibilitatea să circule şi cu trenul de epocă „Moldoviţa”, pentru ziua de mâine acesta având un traseu special, pentru transportul pelerinilor către Basilica Minor din Cacica şi Mănăstirea Putna. Trenul va pleca la ora 9:05 din Gara Burdujeni şi va ajunge în Cacica la 10:36. După o pauză de aproape trei ore, trenul va pleca din Cacica, la ora 13:26, către Putna, unde va ajunge la 18:21. De la Putna trenul va pleca spre Suceava la ora 20:20 şi va ajunge în Gara Burdujeni la ora 00:18.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 80 de pelerini pe bicicletă din judeţele Moldovei au ajuns la Cacica.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 80 de pelerini pe bicicletă din judeţele Moldovei au ajuns la Cacica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei