Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2011 - Anul XVI, nr. 190 (4788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câteva mii de persoane, aşteptate să asiste la manifestările prilejuite de Ziua Marinei

Duminică, 14 August 2011 (18:19:44)

Câteva mii de persoane sunt aşteptate să asiste, luni dimineaţă, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, la festivităţi urmând să participe şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei, la 151 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne, vor începe la ora 09.50 atunci când oficialităţile vor fi întâmpinate de garda de onoare şi de muzică militară.

De la ora 10.00 vor avea loc ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei şi ridicarea pavilionului şi marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv.

Până la ora 10.30 este programată citirea mesajelor din partea preşedintelui României şi a altor oficialităţi civile şi militare, apoi o slujbă religioasă, urmată de depunerea ancorelor de flori în mare.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu a fost comunicat un program al preşedintelui Traian Băsescu pentru ziua de luni.

Ulterior, persoanele prezente pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei vor putea urmări sosirea alaiului Zeului Neptun şi exerciţiile demonstrative susţinute de militari şi de nave ale Forţelor Navale, printre care Bricul "Mircea", Distrugătorul "Mărăşeşti" şi Fregatele "Regele Ferdinand" şi "Regina Maria". Manifestările se vor încheia la ora 12.10, cu defilarea gărzii de onoare.

La ora 13.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, se va deplasa în Portul Tomis, unde, până la ora 15.00, va patrona jocurile marinăreşti. Ziua se va încheia cu "Retragerea cu torţe", pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa, începând cu ora 22.00.

Manifestări similare - ceremonii militare, parade navale, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole de muzică şi dansuri populare - vor avea loc şi în Mangalia, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Traian Băsescu a venit în anii trecuţi la Constanţa, pentru a asista la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Excepţie a făcut anul 2009, când Băsescu a mers la Mănăstirea Tismana de Sfânta Maria. În 2010, Băsescu a fost fluierat şi huiduit în momentul în care a mers la tribuna amenajată pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa pentru a susţine un discurs.

Ziua Marinei este sărbătorită de mai mult de un secol, în fiecare an pe 15 august, odată cu sărbătorirea Sfintei Marii - Praznicul Adormirii Maicii Domnului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva mii de persoane, aşteptate să asiste la manifestările prilejuite de Ziua Marinei.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câteva mii de persoane, aşteptate să asiste la manifestările prilejuite de Ziua Marinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei