Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angajaţii de la Finanţe au întrerupt munca

Joi, 14 Octombrie 2010 (14:32:03)

Salariaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava au întrerupt astăzi munca în semn de solidaritate cu ceilalţi colegi din Ministerul Finanţelor Publice şi a altor Direcţii de Finanţe din ţară care au declanşat proteste sindicale. Primii care au declanşat mitingul spontan au fost salariaţii din cadrul DGFP şi Trezoreria Suceava, gestul lor fiind urmat apoi şi de finanţiştii din Administraţia Financiară din Fălticeni. Mitingul a început în jurul orei 13:00, salariaţii din Finanţele sucevene întrupând orice tip de activitate. După declanşarea protestului, uşile Trezoreriei şi Finanţelor au fost închise, accesul publicului fiind blocat. Dacă în cursul zilei de miercuri circa 100 de salariaţi din DGFP Suceava au protestat în faţa Trezoreriei, protestul de astăzi a avut loc în incinta acestei instituţii. Astfel peste 100 de salariaţi au ieşit din birouri, adunându-se în holul Trezoreriei, iar după care s-au întors în birouri unde au continuat protestul, prin nereluarea activităţii. Liderul din Finanţe al sindicaliştilor din SNFP, Silviu Onuţu a spus că întreruperea activităţii s-a făcut în semn de protest faţă de nivelul de salarizare actual care nu poate acoperi cheltuielile minime necesare. „Negocierile sunt fără rezultate palpabile pe moment. Fapt pentru care colegii mei s-au solidarizat cu ceilalţi protestatari din ţară care au continuat protestele. Şi ei sunt cei care au decis să întrerupă activitatea. Nu a fost o acţiune organizată de noi, dar am constatat că pragul de nemulţumire a ajuns într-un punct critic”, a spus Onuţu.

El a spus că solicitările angajaţilor au fost prezentate conducerii DGFP Suceava, care urmează să le transmită la Ministerul de Finanţe. Silviu Onuţu a spus că salariaţii din DGFP Suceava solicită renunţarea la diminuarea cu 25% a salariilor, reintroducerea sistemului de stimulente acordate din fondurile atrase la bugetul de stat, precum şi asigurarea protecţiei juridice a funcţionarului public. Liderul de sindicat a mai precizat că la ultimul salariu, aproximativ 60% dintre angajaţii Finanţelor au primit sume cuprinse între 400 şi 700 de lei. „Nu este nimeni absurd. Toată lumea a înţeles că România se află într-o situaţie economică gravă. Dar nu poţi trăi doar cu 700 de lei pe lună”, a declarat Silviu Onuţu, care a mai adăugat că veniturile finanţiştilor au scăzut cu aproximativ 70%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii de la Finanţe au întrerupt munca.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii de la Finanţe au întrerupt munca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei