Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

9,96, cea mai mare medie la bac în judeţ

Luni, 5 Iulie 2010 (16:08:56)

9,96 este cea mai mare medie obţinută la prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta şi a fost obţinută de patru candidaţi, unul de la Colegiul „Petru Rareş”,  doi de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret şi de  către un absolvent al Grupului Şcolar „Ioan Nistor” din Vicovu de Sus.

După prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, în doar şase licee din judeţul Suceava rata promovabilităţii candidaţilor a fost de 100%. Din cei peste 6600 de absolvenţi de liceu care au susţinut bacalaureatul zilele trecute, 818 nu au reuşit să obţină minim media generală 6 şi să promoveze examenul. La nivelul judeţului, procentul de promovabilitate înregistrat este de 87,37%.

În ceea ce priveşte promovabilitatea candidaţilor pe tranşe de medii, cei mai mulţi dintre concurenţii acestei promoţii au trecut examenul cu medii între 8 şi 8,99, în această situaţie fiind peste 2000 dintre absolvenţii de liceu. 1746 dintre candidaţi au obţinut medii între 7 şi 7,99, iar 1042 de candidaţi au trecut examenul cu note de la 6 la 6,99. numai 803 dintre concurenţi au terminat bacalaureat cu medii de la 9 la 9,99 şi nici unul dintre candidaţii acestei sesiuni nu a reuşit să ia examenul de bacalaureat cu media 10.

560 dintre absolvenţii de liceu au obţinut medii de 5 sau mai mici decât 5 la bacalaureat, în timp ce 237 de concurenţi au picat examenul cu medii de la 5 la 5,99.

Procentul de promovabilitate din acest an în Suceava este mai mic decât cel din anii anteriori, la fel ca şi notele cu care au promovat candidaţii. Faptul că în acest an probele orale ale bacalaureatului nu au mai fost notate ar fi un factor care a scăzut mediile candidaţilor. Reprezentanţii IŞJ susţin că la probele orale se luau de obicei note mari, care ridicau media generală a candidaţilor. Anul acesta, probele orale au fost înlocuite cu teste de competenţă digitală şi lingvistică, iar notarea candidaţilor a fost înlocuită cu acordarea de calificative.

La nivelul judeţului Suceava nu există unitate de învăţământ liceal în care toţi candidaţii de la bacalaureat să fie respinşi, însă există licee, precum Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi Liceul Particular nr. 1, cu o promovabilitate sub 50% în rândul candidaţilor.

O altă particularitate a acestei sesiuni de bacalaureat este aceea că, pe parcursul examenului, un singur candidat a fost eliminat din concurs pentru fraudă, spre deosebire de anii anteriori, când de la aproape fiecare probă de concurs erau eliminaţi concurenţii fiindcă erau surprinşi copiind.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 9,96, cea mai mare medie la bac în judeţ.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
9,96, cea mai mare medie la bac în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei