Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Deputatul Bălan, interesat de soarta aeroportului de la Salcea

Marţi, 25 Mai 2010 (15:46:05)

Deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia sistării temporare a curselor externe de pe aeroportul de la Salcea, obiectiv aflat în colegiul său electoral, dar a arătat că administraţia judeţeană are în lucru un program de revigorare a activităţii aerportului care va fi făcut public în perioada imediat următoare. Bălan a amintit de investiţiile care s-au făcut şi care urmează să se mai facă în modernizarea aeportului, însă a precizat că acestea trebuie dublate de măsuri privind extinderea şi dezvoltarea traficului aerian. “Mă întristează foarte tare vestea că toate cursele aeriene externe de pe aeroportul Salcea au fost sistate temporar. Este un obiectiv pe care l-am susţinut şi în campania electorală şi mă preocupă în mod special soarta lui. Ştiam că de coordonarea aeroportului se ocupă domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilie Vasile şi ştiu că sunt în derulare anumite măsuri care presupun dezvoltarea şi modernizarea lui. Toate lucrurile acestea sunt bune, dar dacă nu sunt dublate de măsuri pentru extinderea traficului aerian nu am făcut nimic. E ca şi cum ne-am construi o casă de vacanţă undeva unde accesul e greoi şi am merge din an în Paşti să petrecem o zi acolo”, a declarat Bălan. El a arătat că lipsa traficului aerian creează probleme investitorilor străini care fac deja afaceri în Suceava, dar şi celor care intenţionează să vină în judeţ. “Avem la Rădăuţi o companie străină care îşi desfăşoară activitatea acolo şi reclamă faptul că oamenii săi nu pot benefcia de transport aerian spre Viena. Nu vă ascund faptul că zilele acestea avem cereri de la nişte investitori care vor să facă un parc industrial la Suceava ce ar crea un număr foarte mare de locuri de muncă. Ne propunem, ca administraţie judeţeană, să-i sprijinim cât putem pe aceşti investitori, dar trebuie să le asigurăm transport cargo aerian”, a spus deputatul PD-L de Suceava. 
Bălan a menţionat că autorităţile judeţene vor purta discuţii cu privire la viitorul aeroportului de la Salcea şi cu reprezentanţii regiunii ucrainene Cernăuţi care se vor afla la finele acestei săptămâni la Suceava şi care sunt interesaţi de dezvoltarea lui, mai ales în privinţa transportului cargo. Potrivit parlamentarului democrat- liberal, s-a încercat concesionarea activităţii aeroportului, însă fără succes întrucât nici un dezvoltator nu s-a arătat interesat de acest lucru. “S-a hotărât la nivel naţional crearea câtorva aeroporturi regionale. Ştim foarte bine că aeroportul regional pentru Moldova este adjudecat de judeţul Iaşi. Toate fondurile guvernamentale vor pleca acolo. Noi, dacă acum nu reuşim cu judeţele învecinate să susţinem într-un fel sau altul aeroportul Suceava, vom avea o mare problemă. Ne propunem ca această poartă aeriană a judeţului să fie prioritară pentru noi în perioada următoare”, a conchis Ioan Bălan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Bălan, interesat de soarta aeroportului de la Salcea.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Deputatul Bălan, interesat de soarta aeroportului de la Salcea3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei