Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Prefectura Suceava se războieşte cu Consiliul Local Cornu Luncii

Luni, 25 Ianuarie 2010 (12:37:15)

Prefectura Suceava a declanşat demersurile de dizolvare a Consiliului Local al comunei Cornu Luncii, care în decursul a două luni consecutive nu s-a întrunit în nici o şedinţă ordinară, situaţie care contravine legii 215/2001 privind administraţia publică locală. Prefectul Sorin Arcadie Popescu a declarat că instituţia pe care o conduce a cerut instanţei de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava dizolvarea de drept a deliberativului din Cornu Luncii. Potrivit prefectului, Consiliul Local Cornu Luncii nu s-a întrunit în şedinţă ordinară în lunile octombrie-noiembrie 2009, motivul fiind acela că nu au fost înregistrate proiecte de hotărâre care să fie discutate şi aprobate. Popescu a arătat că în culpă se află atât primarul, care are obligaţia de a convoca Consiliul Local în şedinţă ordinară lunar, dar şi consilierii, care pot şi ei convoca deliberativul în şedinţă extraordinară şi pot de asemenea să promoveze proiecte în interesul comunităţii locale pe care o reprezintă. Trebuie spus că acţiunea împotriva Consiliului Local Cornu Luncii este a doua de acest gen pe care o întreprinde Instituţia Prefectului. Nu demult, la sesizarea Prefecturii, Tribunalul Suceava a decis dizolvarea Consiliului Local al comunei Slatina. În acest caz, plângerea a fost înaintată pentru că deliberativul din Slatina nu a adoptat nici o hotărâre în trei şedinţe ordinare consecutive. Deoarece hotărârea instanţei este cu drept de recurs, primarului comunei Slatina îi revine obligaţia de a convoca în continuare consiliul local în şedinţe, până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a acesteia.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava se războieşte cu Consiliul Local Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectura Suceava se războieşte cu Consiliul Local Cornu Luncii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei