Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele şi secretarul general al FRC se acuză reciproc înaintea Turului Ciclist al României

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, şi secretarul general Vasile Sălăjan s-au acuzat reciproc la conferinţa de prezentare a ediţiei a 50-a a Turului României, primul afirmând că speră ca oamenii cu idei vechi să îşi dea demisia, iar celălalt învinuindu-l de deturnare de fonduri.

Eduard Novak a declarat că a întimpinat foarte multe greutăţi în organizarea Turului Ciclist din acest an, din cauza oamenilor pe care i-a moştenit în staful de conducere al federaţiei. Fără să nominalizeze, el a menţionat că aceştia au interese şi nu doresc dezvoltarea ciclismului românesc.

"Sub conducerea mea vă garantez că ciclismul românesc şi turul ciclist vor arăta diferit faţă de ce a fost până acum. Din păcate, am moştenit o parte din vechea conducere a federaţiei şi am avut foarte multe greutăţi de înfruntat şi încă mai avem, chiar dacă turul începe duminică. Cu toate acestea, în Turul României vor lua startul 130 de ciclişti, un pluton dublu faţă de ediţia de anul trecut. Niciodată nu m-am temut că Turul Ciclist nu se va desfăşura. Încercăm să aducem un nou sistem de dezvoltare a ciclismului în România, dar oamenii din această federaţie care au interese suferă pentru că nu avem aceeaşi cale de urmat", a spus Novak.

Oficialul FRC speră ca persoanele cu "idei vechi" să îşi dea demisia din funţii în perioada următoare. "O parte din acest concurs (n.r. - Turul României) am moştenit-o, aş fi vrut să fac mai multe schimbări, dar timpul a fost prea scurt. În plus, uneori nu prea înţeleg de ce unii oameni lucrează împotriva a ceea ce este bine. Dar eu sper ca în doi ani să am o echipă în jurul meu şi vom putea face totul mult mai repede. Până acum era o echipă cu idei vechi şi sper că foarte curând aceşti domni îşi vor da demisia şi o să ne putem lua la revedere... de fapt, nu la revedere", a adăugat Eduard Novak.

Preşedintele, care a primit în cadrul conferinţei de presă un cec în valoare de 25.000 de euro din partea sponsorului BRD pentru organizarea Turului României, a afirmat că în afară de această sumă FRC a încasat şi 100.000 de lei din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

"Cei de la MTS au fost invitaţi azi, mi se pare însă că domnul ministru este în Coreea, iar doamna Carmen Tocală este într-o şedinţă. Ministerul ne sprijină însă financiar în organizarea Turului Ciclist cu 100.000 de lei. Banii au intrat astăzi. Probleme financiare nu am întâmpinat din fericire la federaţie pentru că nu am dorit să răscolesc prea mult trecutul. Pe lângă cariera mea de ciclist activ am preluat şi federaţia şi e foarte greu, dar cred că peste 1-2-3-4 ani va fi mult mai bine", a menţionat Eduard Novak.

Acesta a explicat că din cauza datoriilor cu care a preluat FR de Ciclism, premiile pentru câştigătorii ediţiei 2012 a Turului Ciclist al României vor fi achitate abia anul acesta. "Bani sunt pentru premiile de anul trecut. Aşa am preluat federaţia, cu cinci echipe care nu au fost premiate de anul trecut, circa 12.000 de euro. Eu am preluat federaţia cu o datorie de 20.000 de euro. Iar acum, cu banii din sponsorizări plătim premiile de anul trecut. Şi sperăm ca în 60 de zile să acordăm toate premiile şi pentru ediţia din acest an", a precizat Novak.

După aceste afirmaţii, secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism, Vasile Sălăjan, prezent în sală, a intervenit acuzându-l pe preşedinte de faptul că nu a reuşit să atragă fonduri de la instalarea în funcţie. "Pentru aceşti 25.000 de euro am fost eu la negociere cu sponsorul BRD. Pe domnul preşedinte l-am rugat să vină şi a refuzat, spunând că e relaţia mea. Iar acum se împopoţonează că a făcut rost de bani. La ora actuală contul federaţiei este zero lei. Vor intra banii de la BRD în câteva zile şi de la TNT. Am şi extrasul de cont al federaţiei, este zero. Că avem datorii... Dar în fiecare an am avut datorii şi am luat din sponsorizări. Domnul Novak nu a adus un leu la Federaţia Română de Ciclism, în schimb a cheltuit. MTS-ul nu dă 100.000 de lei pentru turul ciclist, acei bani trebuie să se ducă la salarii, la sport. Banii pentru turul ciclist trebuia să îi aduceţi dumneavoastră, dar contul FRC este zero lei", i s-a adresat Sălăjan lui Eduard Novak.

De asemenea, el l-a acuzat de deturnare de fonduri pe preşedintele FRC. "Domnul Novak împreună cu directorul său de cursă au plătit taxe UCI la Turul României din alocaţia bugetară. Şi mai grav, la un club, prieten de-al dânsului. În loc ca banii să vină la sport. Deci banii nu au fost alocaţi unde trebuie. Asta în termeni normali se numeşte deturnare de fonduri", a menţionat secretarul general.

 

Organizarea Turului Ciclist al României din acest an este "jalnică"

Organizarea Turului Ciclist al României din acest an este "jalnică", este de părere Vasile Sălăjan. "Contractul cu doping nu este semnat nici până azi şi turul ciclist este competiţie internaţională, iar arbitrul internaţional este delegat de doar o săptămână. Nu avem program, cine vine, cum vine, astea sunt treburi grave. Turul ciclist nu are toate avizele, nu are aprobarea Consiliului de Administraţie, nu are aprobarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Organizarea turului este jalnică. Echipa naţională trebuie propusă de colegiul de antrenori şi aprobată de Consiliul de Administraţie. Dar ieri domnul Novak a convocat şedinţă a Consiliul de Administraţie şi nu a venit", a afirmat oficialul FRC.

Sălăjan a fost rugat de Eduard Novak să se aşeze pe scaun pentru că afirmaţiile sale nu fac obiectul conferinţei de presă, însă acesta a continuat spunându-i că a ajuns campion olimpic datorită fostei conduceri a federaţiei. "Nu aveţi dreptul să îmi spuneţi mie să stau jos pentru că noi v-am luat şi aţi ajuns campion olimpic. Tot noi v-am băgat în Turul României şi la campionatele naţionale. Dar pe dumneavoastră vă interesează paraciclismul. La Balcaniadă antrenorul lotului naţional a demisionat pentru că echipa a decis-o domnul preşedinte. Aşa că a participat Grosu (n.r. - Eduard Grosu), care e un sportiv de valoare, şi în rest cinci sportivi de la Tuşnad Cycling Team (n.r. - echipa din care face parte Eduard Novak) dintre care, lucru grav, un paralimpic", a adăugat Vasile Sălăjan.

 

Eduard Novak i-a răspuns secretarului general acuzându-l că "trage sfori

Eduard Novak i-a răspuns secretarului general acuzându-l că "trage sfori" şi din cauza lui federaţia nu funcţionează normal. "Dânsul este doctor docent în a trage sfori. Nici nu ştiu de ce este aici. În afară că este secretar general nu are nici o putere în federaţie. Dânsul nu ştie realitatea, nu lucrează deloc în federaţie, numai blochează pe toată lumea. Acum federaţia funcţionează greu, dar nu o să ţină mult. Domnul Sălăjan nu ştie că eu o să rămân şi el nu", a precizat Novak.

O sută treizeci de sportivi din 13 ţări vor participa la ediţia cu număul 50 a Turului Ciclist al României care se va desfăşura în perioada 30 iunie - 6 iulie pe un traseu care va însuma 1.033 de kilometri cu diferenţe de altitudine de 2.000 de metri. Turul Ciclist al României, care va străbate 33 de judeţe, va începe la Marghita (judeţul Bihor) şi se va încheia la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele şi secretarul general al FRC se acuză reciproc înaintea Turului Ciclist al României.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele şi secretarul general al FRC se acuză reciproc înaintea Turului Ciclist al României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei