Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2009 - Anul XIV, nr. 55 (4041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Liga I

Dinamo, împinsă de arbitri spre titlu

Echipa Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, sâmbătă, scor 1-1 (1-1), meciul susţinut, în deplasare, în faţa formaţiei Gaz Metan Mediaş, în etapa a XIX-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În minutul 4, o centrare în careu a echipei Dinamo, de pe partea dreaptă, a fost respinsă de fundaşii formaţiei oaspete până la mijlocaşul Pârvulescu, care a marcat cu un şut de la 10 metri.

În minutul 18, un corner executat de Izvoranu a fost reluat în poartă de mijlocaşul dinamovist N\'Doye, din 7 metri.

Tehnicianul Mircea Rednic a declarat că Dinamo ar fi putut obţine mai mult de o remiză la meciul de sâmbătă, dacă elevii săi fructificau ocaziile avute pe finalul jocului.

"Gaz Metan Mediaşul este o echipă care joacă un fotbal foarte bun. Au înscris foarte repede şi au avut o primă repriză excelentă. Pe final puteam să câştigăm, dar nu ştiu dacă am fi meritat. A fost un teren de joc care nu ne-a avantajat, iar Mediaşul ne-a surprins cu cei doi fundaşi laterali. Pe un teren ca acesta nu se poate juca un meci de fotbal normal, aşa că astăzi a fost mai degrabă o luptă", a declarat antrenorul echipei bucureştene.

 

Fazele în care Dinamo a fost avantajată

Fostul arbitru internaţional şi preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, a declarat, sâmbătă, că prestaţia arbitrului Tiberiu Lajos la partida Gaz Metan Mediaş - Dinamo, a fost una care face parte din sistem.

"A fost clar henţ la intervenţia lui Moţi, trebuia penalti şi eliminare, Izvoranu trebuia să primească al doilea cartonaş galben, la fel şi în cazul lui Papa Malik. Arbitrajul lui Lajos a fost dezolant. La experienţa mea, pot afirma fără nicio problemă că face parte din sistem, fără să fac aici vreo legătură cu Dinamo, club pe care îl respect. Ca să demonstrez că face parte din sistem, amintiţi-vă prestaţia lui Corpodean din etapa trecută... acum a fost delegat la Târgu Jiu", a spus Crăciunescu.

Arbitrul Tiberiu Lajos a fost acuzat că i-a favorizat pe oaspeţi în trei rânduri.

În minutul 20, Moţi a intervenit, prin alunecare, şi a respins cu mâna balonul, care se îndrepta spre poarta goală, iar Tiberiu Lajos a acordat corner.

În minutul 35, Izvoranu a scăpat singur spre poartă, arbitrul a fluierat ofsaid, la semnalizarea unuia dintre tuşieri, dar jucătorul echipei Dinamo a continuat faza şi a înscris, fără ca Lajos să-i arate cartonaşul galben. În acel moment, Izvoranu mai avea un cartonaş, iar măsura disciplinară ar fi dus la eliminarea fotbalistului.

În minutul 85, Papa Malik a intervenit dur asupra lui Cristian Todea, deşi avea un cartonaş galben, jucătorii de la Mediaş solicitând eliminarea lui Malik.

 

Steaua pierde teren după înfrângerea de la Braşov

FC Steaua a pierdut cu scorul de 0-1 (0-0) în faţa formaţiei FC Braşov, într-o partidă disputată duminică.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Octavian Abrudan, care a reluat în plasa portii lui Zapata, de la aproximativ 6 metri, un balon prelungit cu capul de Dayro Moreno, în urma unei lovituri de colţ a formaţiei FC Braşov.

Înainte de începerea partidei, reprezentanţii Jandarmeriei au amendat, cu suma de 100 de lei, doi suporteri ai echipei Steaua, care se aflau în stare de ebrietate şi încercau să introducă în stadion băuturi alcoolice. De asemenea, cei doi suporteri au primit interdicţie timp de 6 luni pe orice stadion din România.

În minutele de prelungire ale partidei, căpitanul echipei Steaua, Sorin Ghionea, şi antrenorul formaţiei FC Braşov, Răzvan Lucescu, au avut un schimb de replici în urma căruia s-a format un meleu în care jucătorii celor două echipe s-au îmbrâncit reciproc. În cele din urmă, arbitrul Cristian Balaj, ajutat de oficialii celor două echipe au stopat conflictul, la finalul căruia nu s-a acordat niciun avertisment.

 

Gigi Becali: „Obiectivul rămâne titlul”

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că obiectivul formaţiei antrenate de Marius Lăcătuş rămâne acelaşi, câştigarea titlului.

"Ce vreţi să mai spun acum? Când ai un astfel de meci, pe care trebuie să-l câştigi, şi nu îl câştigi, asta e. Baţi doar dacă ai valoare. Nu s-a schimbat obiectivul Stelei, rămâne câştigarea campionatului", a spus Becali, care a plecat de la meci cu trei minute înainte de ultimul fluier al arbitrului Cristian Balaj.

Becali a urmărit repriza a doua a partidei Steaua - FC Braşov, alături de preşedintele Consiliului de Administraţie, Valentin Argăseală, vicepreşedintele Teia Sponte şi antrenorul Marius Lăcătuş, ultimul fiind suspendat pentru partida de la Braşov.

Un grup de aproximativ 40 de suporteri ai formaţiei Steaua l-au aşteptat la ieşirea din stadion pe finanţatorul FC Steaua, pe care l-au condus la maşină scandând împotriva lui. De altfel, susţinătorii echipei Steaua au continuat să conteste conducerea clubului şi în timpul partidei. Fanii echipei din Bulevardul Ghencea au scandat "Vali, Vali, sluga lui Becali" şi "Pleacă din Ghencea, Becali pleacă din Ghencea".

 

CFR Cluj vine tare din urmă

Formaţia CFR Cluj a învins, sâmbătă, în deplasare, echipa Gloria Buzău, cu scorul de 1-0 (0-0), într-o partidă contând pentru etapa a XIX-a Ligii I. Atacantul echipei clujene Youssuf Kone a marcat, în minutul 53, cu un şut bine plasat de la aproximativ 12 metri.

Mijlocaşul echipei CFR Cluj, Dubarbier a primit cartonaşul roşu, în minutul 90, pentru un cot aplicat în figură lui Dias.

La partidă de pe arena din Buzau au asistat aproximativ 10.000 de spectatori, între care s-au aflat şi 100 de fani ai oaspeţilor.

Tehnicianul Ales Jindra a declarat că deşi CFR Cluj a reuşit doar o victorie la limită, este mulţumit că gruparea clujeană a acumulat trei puncte foarte importante în ierarhia Ligii I.

"Nu am fost surprinşi de replica Gloriei, ştiam că ne aşteaptă un meci greu, că formaţia din Buzău va lupta pentru puncte. Adversarii au jucat foarte bine în prima repriză, noi n-am reuşit mai nimic, nu ne-au ieşit combinaţiile, dar ne-am creat o ocazie ratată, din păcate, de Dubarbier. În a doua repriză, am înscris la singura ocazie de gol şi a fost suficient pentru victorie. Gloria a avut mai multe ocazii, dar n-a reuşit să înscrie. Înaintea meciului cu Rapid ne-am propus să avem 6 puncte şi am reuşit", a declarat antrenorul ceh.

 

Craiova, doar egal pe teren propriu

Formaţia Universitatea Craiova a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-0, în faţa echipei Gloria Bistriţa şi a rămas fără victorie pe stadionul Ion Oblemenco, după ce a evoluat în tur pe o altă arenă.

Conducerea clubului Universitatea Craiova a decis ca la partida cu Gloria Bistriţa, la care au asistat aproximativ 7000 de spectatori, doamnele şi domnişoarele să aibă acces gratuit cu ocazia zilei de 8 martie. Cu acelaşi prilej, jucătorii celor două formaţii au aruncat în tribune mai multe buchete de flori.

Fotbaliştii Universităţii Craiova au intrat pe gazon îmbrăcaţi în tricouri pe care era imprimat chipul fostului jucător Cristi Neamţu, iar pe spate era trecut numărul 12, pe care, ulterior, le-au aruncat în tribune.

Suporterii din Peluza Sud au afişat un banner cu mesajul: "Te vom iubi mereu, nu te vom uita niciodată", în memoria lui Cristi Neamţu, în timp ce galeria de la Peluza Nord au afişat un banner de încurajare pentru solistul trupei Iris, Cristi Minculescu: "Nu te recunoaşte învins, te vom primi cu flori de Iris".

Pe de altă parte, conducerea clubului Universitatea Craiova a decis rezilierea contractului cu atacantul Ciprian Tănasă. Oficialii grupării "alb-albastre" au motivat această decizie prin faptul că jucătorul nu putea să mai facă faţă concurenţei din lot, după revenirea fotbaliştilor Michael Baird şi Jeremie Njock, dar şi în urma promovării altor jucători de la echipa de tineret.

 

Oţelul scufundă Otopeniul

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, sâmbătă, în deplasare, echipa CS Otopeni, cu scorul de 1-0 (1-0), într-o partidă disputată la Ploieşti, pe stadionul "Astra", contând pentru etapa a XIX-a Ligii I. În minutul 41, Gabriel Paraschiv a centrat în careul echipei gazdă, de unde Pena a deviat la colţul scurt, marcând singurul gol al partidei. Antrenorul Liviu Ciobotariu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că CS Otopeni şi-a diminuat serios şansele de a mai evita retrogradarea.

"Trebuie să credem în şansele noastre şi să luptăm până la capăt. Echipa suferă în compartimentul ofensiv. Nu reuşim să înscriem, dar ce este drept, am întâlnit şi un adversar destul de puternic, omogen în toate compartimentele. Este foarte greu când ai doar nouă puncte la activ. De ce să nu o spunem, am avut şi un început de retur foarte greu: etapa trecută la Cluj, acum cu Oţelul, etapa viitoare cu Dinamo, fără ca asta să fie o scuză din partea noastră. Un alt impediment este şi faptul că jucăm meciurile socotite acasă tot în deplasare şi suntem lipsiţi de suportul propriilor suporteri. Trebuie să ne întoarcem la antrenament şi îmi place să cred că lupta nu este încheiată pentru noi", a spus Ciobotariu.

 

Rezultatele complete înregistrate până acum:

Vineri:

FC Vaslui - Poli Iaşi 2-0
Rapid - Farul 1-0

 

Sâmbătă:

Gaz Metan Mediaş - Dinamo 1-1
CS Otopeni - Oţelul Galaţi 0-1
Gloria Buzău - CFR Cluj 0-1
Universitatea Craiova - Gloria Bistriţa 0-0

 

Duminică:

FC Braşov – Steaua

 

Ieri s-au mai jucat partidele:

FC Argeş - Unirea Urziceni
Pandurii Târgu Jiu - FC Timişoara

 

Clasament:

1. Dinamo Bucureşti 19 12 3 4 29-14 39 (9)
2. Unirea Urziceni 18 11 2 5 28-14 35 (8)
3. CFR Cluj 19 10 5 4 26-13 35 (5)
4. Rapid Bucureşti 19 10 4 5 26-18 34 (4)
5. FC Timişoara* 18 11 5 2 34-21 32 (11)
6. Steaua Bucureşti 19 7 9 3 25-15 30 (3)
7. Universitatea Craiova 19 7 8 4 23-17 29 (0)
8. Oţelul Galaţi 19 8 5 6 26-21 29 (-1)
9. FC Vaslui 19 8 5 6 22-17 29 (-1)
10. FC Argeş 18 8 3 7 25-23 27 (3)
11. FC Braşov 19 6 9 4 15-13 27 (0)
12. Farul Constanţa 19 6 4 9 16-25 22 (-8)
13. Gloria Bistriţa 19 6 4 9 18-20 22 (-8)
14. Pandurii Târgu Jiu 18 5 6 7 17-25 21 (-3)
15. Politehnica Iaşi 19 5 4 10 14-27 19 (-11)
16. Gaz Metan Mediaş 19 4 4 11 20-35 16 (-11)
17. CS Otopeni 19 2 3 14 14-33 9 (-18)
18. Gloria Buzău 19 0 3 16 6-33 3 (-24)

* FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte de FIFA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo, împinsă de arbitri spre titlu.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamo, împinsă de arbitri spre titlu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei