Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2009 - Anul XIV, nr. 55 (4041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Ghiocei ipocriţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
„Oficiul pentru protecţia consumatorului” şi-ar putea tripla lejer încasările la amenzi, dacă ar fi mai active de sărbătorile de iarnă şi de primăvară, îndeosebi în privinţa urărilor care se fac în aceste ocazii, urări contrafăcute şi cu termenul de garanţie expirat. Din păcate, exemple deţine fiecare dintre noi; atât dumneavoastră, cât şi eu.

Un ins m-a deposedat, prin minciună, acum câţiva ani, de modestele mele economii de-o viaţă, de m-a făcut să vorbesc singur o lungă perioadă. Lucru care nu-l stinghereşte acum să-mi ureze sistematic sănătate, fericire şi belşug, atât mie, cât şi întregii familii. Ce creştin de nota zece! Dacă nu-l ţineam la distanţă, când l-am întâlnit deunăzi pe stradă, cred că mergea până acolo încât mă şi pupa zemos pe toată suprafaţa obrajilor, fiindcă realmente părea pus pe fapte mari.

O bună prietenă de-a mea vieţuieşte în sărăcie plenară, cu doi copii de mulţi decibeli pe cap, deoarece i-a evadat bărbatul în lume cu alta mai tinerică şi mai apetisantă. De trei ani, fugarul nu-i trimite nici un amărât de chior, dar felicitările sale de Crăciun, de 8 Martie şi de Paşti sosesc regulat cu minunata noastră poştă, urându-i celei cu care a procreat pace sufletească, fiindcă e mai importantă decât toate, şi-n general tot binele din lume, alături de îngeraşii săi nepreţuiţi.

De-o nesfârşită făţărnicie e şi un medic chirurg, eminent dirijor cu bisturiul, care le urează „multă sănătate” tuturor pacienţilor săi, deşi pe aceiaşi pacienţi îi stoarce de sute de euro, când îi vin dezambalaţi pe masa de operaţie. Păi, logic, dacă săracii oameni ar fi sănătoşi, i-ar mai avea el de muşterii pe masa de lucru?  

În aceeaşi linie paradoxală se înscriu şi felicitările trimise de primarii oraşelor, dar aici făcătura e şi mai flagrantă, fiindcă zecile de mii de ilustrate frumos colorate, pe care cetăţenii le găsesc în cutiile poştale de acasă, sunt cumpărate chiar din bănuţii lor vărsaţi la buget, nicidecum din cei personali ai domnului premare. Mare ipocrizie, fiindcă mai curând găseşti un leopard vegetarian ori o mioară carnivoră, decât un primar român căruia să-i pese vreo iotă de cetăţeanul de rând.

Eu cred că cea mai frumoasă felicitare pe care un primar o poate trimite cetăţenilor e să scoată aerul din gropile de pe carosabil şi să vrăjească fondurile internaţionale pentru binele comunitar, nu să se ţină de dulcegării ieftine din astea, scrise pe cartoane cu ghiocei şi cu moşi crăciuni, în care nici el nu crede.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghiocei ipocriţi.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Ghiocei ipocriţi4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei