Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2008 - Anul XIII, nr. 205 (3886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Liga I

Dinamo gâfâie, dar câştigă

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a VI-a a Ligii I, şi a trecut pe primul loc în clasament.
Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Marius Niculae în minutul 52, atacantul dinamovist reluând de la 11 metri un balon centrat de pe partea stângă de Pulhac.
În minutul 54, Mitchell şi Julio Cesar au fost eliminaţi, după ce au participat la o încăierare în careul dinamoviştilor.
Dinamo a rămas în doar opt jucători de câmp în minutul 71, după ce Ropotan a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, după un fault la Firţulescu.
La partidă au asistat 6.000 de spectatori, Universitatea Craiova nefiind susţinută de niciun suporter.
La meci a asistat şi mijlocaşul angolez Ze Kalanga, care în sezonul trecut a fost împrumutat de Dinamo la formaţia Boavista Porto.

Rednic se teme de demitere
Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat că la pauza meciului cu Universitatea Craiova a decis să rişte introducându-i în teren pe Marius Niculae şi Adrian Cristea de teamă că ar fi putut avea soarta lui Ioan Andone, care ar urma să fie demis de la CFR Cluj.
"A meritat să albesc, puteam să albesc de tot în acest meci. O super victorie, bravo, jucătorii merită felicitările mele pentru că în 9 contra 10 am avut mai multe ocazii, am mers mult mai bine. Am fost obligat să fac o schimbare cu accidentarea lui Tamaş, care pare destul de serioasă, dar la pauză am riscat şi am zis ori la bal, ori am soarta lui Andone. Omogenitatea ne-a lipsit în acest meci şi s-au făcut şi foarte multe greşeli la construcţie. Important e însă că am câştigat, mă bucur foarte mult pentru această victorie", a spus Rednic.
Tehnicianul dinamovist crede că fundaşul Julio Cesar a primit prea uşor cartonaşul roşu şi a apreciat că eliminarea sa şi a mijlocaşului Adrian Ropotan a fost "o tactică bună" înaintea meciului pe care Dinamo îl va disputa cu FC Vaslui. "Julio Cesar a fost cu mare uşurinţă eliminat, nu merita. Tamaş e accidentat, Julio Cesar e suspendat, deci ne va fi foarte greu la Vaslui. Acum fac eu legătura cu domnul arbitru (n.r. - Mugurel Drăgănescu). Stau eu bine şi mă gândesc când eram la Vaslui... E un băiat de casă la Vaslui. Părerea mea e că a fost o tactică bună. A pus presiune şi cu mare uşurinţă i-a eliminat pe cei doi", a spus Rednic.

Anrenorul Craiovei dorea un egal
Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, a declarat că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil.
"Am făcut o partidă bună, o primă repriză excelentă, am avut un gol anulat pe care trebuie să-l revăd. În partea a doua ei ne-au surprins la o lovitură de colţ şi au înscris prin Niculae. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil" a spus Napoli.

Campioana CFR Cluj nu-şi revine din pumni
Campioana României, CFR Cluj, a remizat, vineri, pe teren propriu, scor 0-0 cu Poli Iaşi şi a ajuns la al patrulea meci consecutiv fără victorie, în timp ce formaţia oaspete a obţinut primul său punct în sezonul 2008-2009 al Ligii I.
Ultima victorie în campionat a formaţiei CFR Cluj a fost obţinută în etapa a II-a, pe teren propriu, scor 2-0 cu Gloria Buzău, în urma autogolurilor lui Diogo '15 şi Tudose 79. În ultimele trei etape, formaţia antrenată de Ioan Andone a suferit două înfrângeri (0-1, la Bucureşti, cu Rapid, în etapa a III-a, şi 1-2, în deplasare, cu FC Vaslui, în etapa a V-a) şi a remizat, pe teren propriu, scor 1-1, cu Universitatea Craiova.
La partidă au asistat 6.870 de spectatori.
În minutul 80 al partidei, suporterii din tribunele stadionului "Dr. Constantin Rădulescu" i-au cerut demisia antrenorului Ioan Andone, pe care l-au contestat şi în primele minute meciului.
În minutul 90+2 Ciprian Tănasă a driblat un fundaş al formaţiei CR Cluj şi a rămas singur cu portarul Stăncioiu, însă a şutat mult peste transversală.

Andone: „Dacă mi se cere demisia, nu e nicio problemă”
Antrenorul Ioan Andone a declarat că nu este nicio problemă în cazul în care conducerea clubului CFR Cluj îi va cere demisia.
"Dacă mi se cere demisia, nu e nicio problemă. Dacă există altceva mai bun, ne dăm mâna şi la revedere. Pe mine nu m-a ţinut niciodată un contract la o echipă. Poate ne gândim prea mult la meciurile din Ligă. Eu sunt primul nemulţumit de jocul echipei şi de rezultate, dar şi jucătorii să ştiţi că nu se bucură, pentru că ei pierd bani prin neîncasarea primelor. Ştiu că primul obiectiv este campionatul, iar dacă pierzi trena cu plutonul fruntaş e grav", a spus Andone.
Ioan Andone a precizat că toată lumea se gândeşte deja la meciurile pe care CFR le va susţine în Liga Campionilor, iar echipei sale îi lipseşte un gol marcat rapid. "Ne-am creat cinci ocazii, dar e clar că jocul suferă. Cred că toată lumea se gândeşte la meciurile din Liga Campionilor. În faza de finalizare ne lipseşte să înscriem o dată, repede, pentru că, apoi, golurile pot veni. Suntem puţin crispaţi. În meciurile amicale am reuşit să înscriem, dar în meciurile oficiale e altceva. Puteam chiar pierde meciul în ultimul minut, la ocazia lui Tănasă. Suntem, într-un moment greu, din care vom ieşi greu. Anul trecut ne cream mai puţine ocazii, dar marcam mult mai uşor", a menţionat tehnicianul.

Andone, demis de CFR Cluj
Conducerea CFR Cluj a confirmat, duminică, prin intermediul site-ului oficial al clubului, faptul că Ioan Andone va fi înlocuit în funcţia de antrenor principal, însă nu a dezvăluit numele tehnicianului care va prelua echipa.
Luni, 1 septembrie, la ora 16.30, preşedintele Iuliu Mureşan şi finanţatorul Paszkany Arpad vor participa la o conferinţă de presă, la stadionul Dr. Constantin Rădulescu, în cadrul căreia va fi anunţat numele noului antrenor al campioanei României.
Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, declarase sâmbătă, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, că până marţi vor fi luate "cele mai bune măsuri având ca scop îndreptarea urgentă a situaţiei", fără să confirme sau să infirme informaţiile privind demiterea antrenorului Ioan Andone.
"Cu toate că s-au făcut investiţii masive atât la nivelul echipei, prin transferuri de valoare, cât şi în stadion, care, la ora actuală, este cel mai modern din ţară, din păcate, rezultatele sunt mult sub nivelul investiţiilor şi aşteptărilor noastre şi ale suporterilor. Ne cerem scuze, faţă de cei care ne sunt alături, pentru începutul slab de sezon şi vă asigurăm că până, cel târziu, marţi vom lua cele mai bune măsuri având ca scop îndreptarea urgentă a situaţiei. Vă rugăm să aveţi încredere şi să ne sprijiniţi în continuare pentru că performanţa construită la CFR în ultimii 6 ani, performanţă care este privită ca un fenomen în Europa, va avea continuitate. Facem apel şi către reprezentanţii presei ca până marţi să aibă răbdare şi înţelegere, iar atunci vom anunţa toate cele necesare", se precizeazã în comunicat, semnat de Iuliu Mureşan, în numele Consiliului de Asministraţie al CFR Cluj.
Surse din anturajul conducerii clubului CFR, au precizat că Ioan Andone a fost anunţat de Iuliu Mureşan prin telefon că va fi demis.

Farul, victorie chinuită
Formaţia Farul Constanţa a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Gloria Bistriţa, într-un meci contând pentru etapa VI-a a Ligii I.
În minutul 9, Vagner l-a găsit nemarcat în interiorul careului pe Hora care a reluat, cu latul, de la aproximativ 8 metri, în dreapta portarului Curcă.
În minutul 24, apărarea formaţiei bistriţene a fost prinsă pe picior greşit de o pasă a lui Chico, care l-a lăsat pe Rusmir singur cu portarul şi atacantul sârb a restabilit egalitatea, cu un şut pe lângă Tătăruşanu.
Cu un minut înainte de final, Chico a primit un balon la marginea careului de 16 metri, a pivotat între fundaşii centrali ai Gloriei şi a şutat în plasa porţii lui Tătăruşanu.
Înaintea partidei jucătorii şi cei aproximativ 1.000 de spectatori au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Mihai Ivanovici, fost lider al galeriei Farul Constanţa în anii '90. Galeria constãnţeană a afişat un banner negru pe care scria "Mihai Ivanovici, o viaţă pentru Farul".

FC Argeş, la a doua victorie a sezonului
Echipa FC Argeş a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Gaz Metan Mediaş.
Cosmin Năstăsie a marcat pentru FC Argeş în minutul 71, cu un şut de la 16 metri în vinclu, după o acţiune personală.
În minutul 79, Claudiu Voiculeţ a majorat diferenţa pentru FC Argeş, după ce a marcat cu capul la o centrare de la Tănase.

Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri şi sâmbătă, în etapa a VI-a a Ligii I:
Vineri:
FC Braşov - CS Otopeni 2-0
FC Argeş - Gaz Metan Mediaş 2-0
CFR Cluj - Poli Iaşi 0-0
Sâmbătă:
Farul Constanţa - Gloria Bistriţa 2-1
Dinamo - Universitatea Craiova 1-0

Duminică s-au mai jucat meciurile:
Oţelul Galaţi - FC Vaslui,
Unirea Urziceni - Gloria Buzău
FC Timişoara - Rapid Bucureşti
Astăzi este programat meciul:
Steaua - Pandurii Târgu Jiu, ora 20.00.

Clasamentul Ligii I este următorul:
1. Dinamo Bucureşti 6 4 1 1 11-6 13 (+4)
2. Unirea Urziceni 5 4 0 1 14-5 12 (+6)
2. Rapid Bucureşti 5 4 0 1 9-3 12 (+3)
3. FC Vaslui 5 4 0 1 7-3 12 (+3)
5. Oţelul Galaţi 5 3 1 1 9-5 10 (+1)
6. Steaua Bucureşti 5 3 1 1 8-4 10 (+4)
7. FC Timişoara 5 3 1 1 10-8 10 (+4)
8. FC Braşov 6 3 1 2 6-4 10 (+1)
9. Universitatea Craiova 6 3 1 2 7-6 10 (+1)
10. Farul Constanţa 5 3 0 2 6-6 9 (0)
11. CFR Cluj 6 2 2 2 8-4 8 (-1)
12. Gloria Bistriţa 6 2 1 3 8-9 7 (-2)
13. FC Argeş 6 2 1 3 7-9 7 (-2)
14. Gaz Metan Mediaş 6 1 2 3 7-10 5 (-4)
15. Pandurii Târgu Jiu 5 1 1 3 6-12 4 (-5)
16. Poli Iaşi 5 0 1 4 2-10 1 (-5)
17. Gloria Buzău 5 0 0 5 2-11 0 (-9)
18. CS Otopeni 6 0 0 6 5-17 0 (-9).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo gâfâie, dar câştigă.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamo gâfâie, dar câştigă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei