Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2008 - Anul XIII, nr. 205 (3886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carieră

Femeile, inamice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La locul de muncă, femeile acordă rar o promovare unei alte femei care exercită o funcţie inferioară. Din contră, ele vor face tot posibilul pentru a le sabota evoluţia.
Acesta este rezultatul unui studiu realizat de un grup de cercetători americani. Oamenii de ştiinţă au remarcat că femeile cu funcţii de conducere sabotează fără nici un fel de ruşine şansele de a urca în scara ierarhică ale colegelor lor de rang inferior. Acestea nu îşi doresc sub nici o formă ca o reprezentantă a sexului slab să ajungă pe o poziţie egală cu a lor.
Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile-manageri încurajează mai puţin personalul feminin şi se dovedesc foarte puţin înţelegătoare în ceea ce le priveşte.
În aceste condiţii, multe doamne preferă să aibă un şef decât o şefă, precizând că un bărbat dă dovadă de mai multă onestitate atunci când vine vorba despre evaluarea capacităţilor profesionale.

Atitudine diferită faţă de bărbaţi
În plus, studiul a evidenţiat că femeile nu au tendinţa de a-şi scoate foarte mult în evidenţă calităţile profesionale aşa cum se întâmplă în cazul domnilor şi nici nu depun eforturi suplimentare pentru a evolua în carieră.
„Femeile nu obişnuiesc să se laude cu cunoştinţele pe care le au, cu realizările sau competenţele profesionale. Bărbaţii nu au nici un fel de problemă să se auto gratuleze şi să se laude cu reuşitele lor, fapt ce le permite adesea să evolueze în carieră. O astfel de atitudine nu este însă specifică femeilor. Mai mult, ele o consideră ca fiind imorală şi incorectă. Doamnele cred că munca făcută cu seriozitate şi îndeplinirea sarcinilor de serviciu le vor permite obţinerea unui salariu mai mare sau a unui post mai bun”, au precizat cercetătorii.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 11.500 de angajate şi 16.700 de angajaţi din 34 de ţări.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile, inamice.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile, inamice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei