Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2008 - Anul XIII, nr. 205 (3886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Ce parşivă este reclama!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Reclamele de care se bucură anumite produse sunt asemănătoare popoarelor migratoare, care odinioară ne pârjoleau satele şi ne violau - crud şi iepureşte - strămoaşele. La fel ca hunii şi-alţi tătari, ele dau lovitura în hoarde, violându-ne retina şi timpanul, cu scopul final de a ne pârjoli chimirul.

Beneficiind de complicitatea presei, reclamele ne înghesuie, gâfâindu-şi respiraţia fierbinte în ceafa noastră neprihănită. Fie că se referă la bere, la gumă pentru antrenat musculatura fălcilor sau la sucuri balonante, reclamele ne-atacă viclean, tăindu-ne expert beregata discernământului. Mult mai uşor se apărau de migratori strămoşii noştri, decât ne putem noi apăra de reclame. Străbuneii noştri aveau la îndemână „trusa antimigrator”, care cuprindea ba o fântână otrăvită, ba un codru frate cu românul, ba o diplomaţie unsă cu miere falsă. Pe când noi, stăm cu palmele goale, dar goale de tot.

Oricât de frumos ar vorbi prin interviuri managerii firmelor de publicitate, unele produse ale muncii lor sunt nu doar de-un prost gust remarcabil, ci şi de-o cruzime canibală. De pildă, videoclipul cu muncitorii, care sug din sticla de coniac, în rezerva de spital unde le e conectat la perfuzii un coleg rănit, pare realizată la un brainstorming al unei şcoli de retardaţi mintal. În concepţia celor din care a fătat o asemenea idee, chiar şi un carnaval s-ar putea ţine într-o clinică de reanimare sau într-un cimitir.

Dar culmea barbariei în materie de publicitate e atinsă de o altă reclamă, unde un tinerel şi-o tinerică laudă, zic ei subtil, un fond privat de pensii. „Cumperi una, iar pe cealaltă o primeşti gratis”, glăsuiesc ei, etalând, într-un borcan, două proteze lugubre. Adică, fii atent, tineret al ţării, că va veni şi vremea aia. Apropo, ştiu oameni vârstnici care au dinţi mai sănătoşi chiar decât junii din imaginile respective.

Dar peste toate, reclamele sunt atât de eficiente, încât te trezeşti în traistă, aproape fără să-ţi dai seama, cu produsele ridicate de ele în slăvi. Aşa bunăoară, din pricina abundenţei reclamelor televizate la tampoane femeieşti, m-am trezit într-o zi că dau toată leafa pe-acest gen de produse. Le-am cumpărat, ca un sclav ce sunt al publicităţii media, fără să-mi pun problema că nu-mi sunt şi nu-mi vor fi vreodată de folos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce parşivă este reclama!.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Ce parşivă este reclama!4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bla trimis de
( 2 sep 2008, 10:16:45
si ce ar trebui sa facem noi cu palmele alea goale da goale de tot?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei