Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fotbal

CFR Cluj a câştigat pentru prima oară Cupa României şi a realizat eventul

Formaţia CFR Cluj a câştigat pentru prima oară în istorie Cupa României Timişoreana, după ce a învins, sâmbătă, scor 2-1 (0-0), echipa Unirea Urziceni, în finala disputată pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, şi a realizat eventul la trei zile după obţinerea primului titlu de campioană.

Golurile au fost marcate de Ruiz '50 şi Semedo '64, pentru CFR Cluj, respectiv Dănălache '60, pentru Unirea Urziceni.

CFR Cluj a deschis scorul în minutul 50, prin Diego Ruiz, care a marcat cu un şut din voleu, de la 17 metri, în stânga portarului Bogdan Stelea.

Unirea Urziceni a restabilit egalitatea în minutul 60, prin Cristian Dănălache. La un corner de pe partea dreaptă, mingea a ajuns în careu la Galamaz şi din acesta a ricoşat la Dănălache, care a marcat cu un şut din întoarcere de la 10 metri.

Campioana a revenit în avantaj în minutul 64, în urma unei reuşite a lui Antonio Semedo. Cadu a executat o lovitură liberă de la mare distanţă, Semedo a reluat din prima spre poartă, Stelea a respins în faţă şi tot portughezul a înscris cu un şut sub transversală.

CFR Cluj: 44. Stăncioiu - 2. Tony, 20. Cadu, 27. De Sousa, 4. Panin - 5. Manuel Jose (10. Trică '72), 31. Dani, 8. Peralta (6. G. Mureşan '83), 19. Culio - 16. Semedo, 99. Ruiz (23. Fabbiani '80). Antrenor: Ioan Andone.

Unirea Urziceni: 12. Stelea - 24. L. Balint, 6. Galamaz, 29. D. Munteanu, 23. Bordeanu - 10. Mara (7. Bilaşco '74), 19. Brandan, 3. Ricardo, 25. Pădureţu (9. V. Negru '65) - 14. B. Stancu (11. Onofraş '32), 15. Dănălache. Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Manuel Jose '39, Ruiz '65, Stăncioiu '81, Peralta '83, Fabbiani '90 / Galamaz '27, Pădureţu '56, D. Munteanu '66

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Aurelian Bogaciu (central), Marcel Savaniu, Eduard Dumitrescu (asistenţi) şi Istvan Kovacs (rezervă). Observatorii întâlnirii au fost Paul Costaş şi Daniel Prodan.

CFR Cluj şi Unirea Urziceni s-au aflat în premieră în finala Cupei României.

Golul înscris de Dănălache în minutul 60 în poarta apărată de Eduard Stăncioiu a fost primul şi singurul încasat de CFR în ediţia 2007/2008 a Cupei României.

În această ediţie, CFR Cluj a trecut de formaţiile: FC Săcele (în şaisprezecimi, scor 3-0), Jiul Petroşani (în optimi, scor 1-0), FC Braşov (în sferturi, scor 1-0), Dacia Mioveni (în semifinale, scor 3-0) şi Unirea Urziceni (în finală, scor 2-1).

Unirea Urziceni a trecut în această ediţie a Cupei României de echipele: FCM Baia Mare (în şaisprezecimi, scor 4-1), Steaua (în optimi, scor 2-0), Rapid (în sferturi, scor 1-0), şi Gloria Buzău (în semifinale, scor 1-0).

La meci au asistat 12.000 de spectatori.

Echipa CFR Cluj a fost însoţită la Piatra Neamţ de o galerie formată din aproximativ 3.000 de persoane. Aceasta a afişat un banner cu mesajul "Azi scriem istorie" şi a scandat în repetate rânduri "Campionii! Campionii!".

Formaţia Unirea Urziceni a fost susţinută de o galerie formată din circa 2.000 de persoane.

Înainte de startul partidei, pe marginea terenului au fost activaţi mai mulţi vulcani de artificii şi aproape 10.000 de baloane au fost lansate în văzduh din tribunele stadionului Municipal. În pauza meciului organizatorii au oferit un spectacol de lumini. Nocturna a fost stinsă, iar pe teren au fost proiectate siglele celor două cluburi din finală şi cea a FRF, precum şi conturul hărţii României.

Preşedintele de onoare al FC Ceahlăul, Gheorghe Ştefan, a spus că în vară va schimba gazonul pe stadionul Municipal, după ce în prima repriză jucătorii au ratat mai multe execuţii din cauza terenului.

Înainte de începerea partidei, imnul României, "Deşteaptă-te, române!", a fost intonat de soprana Felicia Filip şi de interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu.

 

Andone spune că performanţa realizată de CFR îi obligă pe ardeleni pentru viitor

Antrenorul Ioan Andone a declarat, sâmbătă, că după performanţa din sezonul 2007/2008, când a câştigat campionatul şi Cupa României, CFR Cluj va fi obligată în viitor să demonstreze că aceste succese nu au fost întâmplătoare.

"Sunt bucuros şi mulţumit că am oferit satisfacţie suporterilor. După foarte, foarte mulţi ani o echipă din provincie a făcut eventul. Toată lumea a spus că suntem obosiţi, dar realitatea a fost cu totul alta. Acest event este o premieră, dar şi o obligaţie pentru viitor. Am să mă bucur una, două, maximum trei zile, mai mult nu pot, gândindu-mă la ce mă aşteaptă din toamnă. Ca antrenor am mai făcut eventul cu Dinamo, dar acum sunt mult mai bucuros pentru că oferim mai multă satisfacţie şi fericire oamenilor. La anul ne aşteaptă un campionat mult mai greu, un parcurs în cupă mult mai dificil. Pot să promit doar că vom încerca să luăm din nou campionatul. Dar şi la Dinamo am luat titlul, în sezonul următor eram pe primul loc, dar mi-au spus «mulţumesc frumos»", a spus Andone.

Tehnicianul campioanei a menţionat că Unirea Urziceni a fost un adversar incomod în finala Cupei României, câştigată, sâmbătă, la Piatra Neamţ, cu scorul de 2-1. "S-a văzut că Unirea Urziceni este o echipă incomodă. Îl felicit pe Dan Petrescu pentru riposta de pe teren, dar am jucători care pot rezolva oricând situaţiile dificile în care ne pun adversarii. A fost un joc frumos, dar nu spectaculos, în care jucătorii mei au dat totul", a punctat Andone.

Ioan Andone a admis că Unirea Urziceni ar fi putut beneficia de un penalti în repriza a doua, la scorul de 2-1, însă este convins că echipa sa ar fi reuşit să revină: "A fost henţ la Tony, dar involuntar. Chiar dacă se acorda penalti, noi tot reveneam".

Andone nu crede că CFR Cluj va putea să provoace o surpriză în sezonul 2008/2009 în Liga Campionilor. "Cine nu şi-ar dori? Dar nu cred că avem posibilităţi. Jucătorii nu au experienţă", a subliniat tehnicianul campioanei.

 

Dan Petrescu: Este una din cele mai mari dezamăgiri ale carierei mele

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, după finala Cupei României, că acest rezultat reprezintă una din cele mai mari dezamăgiri ale carierei sale.

"Suntem toţi foarte trişti. Chiar dacă am ajuns aici, eu nu mă mulţumesc cu puţin. Sunt foarte supărat, e una din cele mai mari dezamăgiri ale carierei mele", a spus Petrescu.

El consideră că Unirea Urziceni a jucat slab în prima repriză, dar pe parcursul partidei a avut ocazii importante. "În prima repriză am jucat slab, ne-a depăşit miza partidei, la fel ca în semifinala cu Gloria Buzău. La pauză, prin metodele mele, am reuşit să schimb, am intrat cu altă atitudine şi, paradoxal, am luat două goluri. CFR a arătat că e o echipă mare, a avut două ocazii, a marcat de două ori. Noi am reuşit un gol şi am avut patru ocazii", a precizat tehnicianul.

Dan Petrescu a menţionat că în opinia sa omul meciului a fost portarul clujenilor, Eduard Stăncioiu. "Cred că omul meciului a fost Stăncioiu şi asta spune tot. Am avut şi un 11 metri clar, mai clar decât cel pe care l-a primit CFR în meciul cu Universitatea Cluj, dar nu cred că arbitrajul a fost decisiv. Felicit CFR pentru event, a adus jucători, a investit, poate asta e o soluţie şi pentru alte echipe. Vom pleca în vacanţă trişti", a adăugat antrenorul echipei Unirea Urziceni.

Petrescu a explicat că l-a schimbat pe Bogdan Stancu în minutul 32 deoarece fotbalistul a suferit o cădere de tensiune. "A suferit o cădere de tensiune Bogdan Stancu şi a trebuit să-l schimb. Şi acum am înţeles că e cu medicul", a spus el.

Tehnicianul a subliniat că aceasta este pentru el a doua finală de cupă pierdută în faţa lui Ioan Andone. "Dar să ţinem cont şi ce echipe a antrenat el, prima dată pe Dinamo, iar aici pe CFR", a precizat Dan Petrescu, adăugând că va rămâne la Unirea Urziceni şi că va discuta cu portarul Bogdan Stelea în privinţa viitorului acestuia: "O să discut cu Stelică, el e şi prietenul meu, dar are o vârstă şi o să vedem ce se va întâmpla".

Petrescu a afirmat că a văzut lista cu posibilele adversare ale Unirii în Cupa UEFA. "Dacă jucăm cu Sevilla, trebuie să transferăm 20 de jucători şi nici aşa nu e sigur că îi eliminăm, dar cu oricare echipă am juca noi avem şansa noastră", a spus Dan Petrescu.

 

Mihai Stoica: Nu ştiu dacă voi continua la Unirea Urziceni

Preşedintele grupării Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, sâmbătă seară, că nu ştie dacă va continua şi în sezonul viitor la clubul ialomiţean.

"A fost cel mai frumos, cel mai tare sezon pentru Unirea Urziceni, ţinând cont de locul din campionat şi de prezenţa în finala Cupei. Îmi doresc, dar nu ştiu dacă voi continua. Am nevoie de o vacanţă pentru că a fost cel mai stresant an pentru mine. Este foarte greu să iau o decizie în privinţa viitorului meu", a spus Stoica.

Oficialul grupării ialomiţene a declarat că, deşi în timpul meciului a considerat că Unirea Urziceni ar fi trebuit să beneficieze de un penalti la scorul de 2-1, la un henţ în careu comis de Tony (CFR Cluj), nu crede că arbitrajul a influenţat soarta partidei. "Dacă m-aţi fi întrebat în timpul jocului, cu siguranţă spuneam cu totul altceva. Însă, acum înclin să cred că a avut un dram de dreptate", a precizat Stoica.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Cluj a câştigat pentru prima oară Cupa României şi a realizat eventul.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Cluj a câştigat pentru prima oară Cupa României şi a realizat eventul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei