Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Veste bună

Asistentă din UPU, vindecată la Spitalul Suceava, de COVID-19, după 5 săptămâni grele de boală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asistenta Elvira Florea, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a părăsit, duminică, patul de suferință, după 5 săptămâni în care a fost chinuită de COVID-19. Fericită că a scăpat de infecția cu noul coronavirus, asistenta a declarat, luni, că boala a început la jumătatea lunii martie, cu simptome medii – fără febră, cu tuse, dureri în gât, dureri musculare și frison, dar s-a agravat foarte repede. „Pe 16 martie, seara, am fost cu trei pacienți COVID pozitiv la Iași. Aveam costum de protecție și eu și pacienții, dar pe drum li s-a făcut rău și și-au dat măștile jos. Noaptea am ajuns înapoi la UPU și mi-au spus să merg imediat acasă, în izolare. După trei zile au apărut simptomele”, a povestit Elvira Florea.

S-a prezentat imediat la spital, la pavilionul unde înainte a fost secția Dermatologie, unde a fost testată pentru COVID-19. A fost confirmată pozitiv și a fost internată, mai întâi în pavilionul dedicat (fosta secție Dermatologie), apoi, pe 29 martie, după ce saturația în oxigen i-a coborât la 70, a fost mutată în pavilionul de Boli infecțioase pentru a primi oxigen. Două zile a avut nevoie de oxigen pentru a putea respira. „Dimineață m-au transferat la Medicală, unde am stat patru săptămâni, până pe 26 aprilie. Pe 25 aprilie am avut primul test negativ și pe 26 al doilea, astfel că în sfârșit am putut fi externată, după 5 săptămâni de boală”, a povestit Elvira. Spune că a fost când conștientă, când inconștientă, că i-a fost administrat tratamentul uzual, atât cu Kaletra, cât și cu Plaquenil și că noul coronavirus acționează foarte ciudat asupra organismului uman – „acum te urcă, acum te coboară la doi metri sub pământ, de nu mai știi de tine”.

După externare, urmează încă două săptămâni de recuperare, după care Elvira Florea se va întoarce la UPU, unde lucrează de 12 ani. „Spitalul este viața mea. Îmi place ceea ce fac și abia aștept să mă întorc. Sunt în viață datorită medicilor Liviu Cîrlan și Bogdan Bondar și datorită familiei, prietenilor, medicilor, asistenților, asistentei-șefe, întregului personal, colegilor, colegilor voluntari, celor ce mi-au scris și celor care au vrut să-mi scrie, preoților monahi și mirenilor, maicilor și maicilor starețe, care s-au rugat pentru mine și pentru întreaga omenire. Le mulțumesc tuturor și în mod special celor care și-a dedicat întreaga activitate pacienților în această pandemie și datorită cărora sunt în viață, medicului de urgență Liviu Cîrlan și medicului de urgență Bogdan Bondar. Mă închin în fața dumneavoastră și vă mulțumesc din suflet”, le-a transmis Elvira Florea tuturor celor care au contribuit la salvarea ei.

Elvira Florea are 43 de ani, are doi copii și este soție de preot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistentă din UPU, vindecată la Spitalul Suceava, de COVID-19, după 5 săptămâni grele de boală.
 Vizualizări articol: 1793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asistentă din UPU, vindecată la Spitalul Suceava, de COVID-19, după 5 săptămâni grele de boală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei