Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2020 - Anul XXV, nr. 53 (7358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Sucevenilor care au intrat în contact cu cernăuțeanul confirmat cu coronavirus li s-au recoltat probe pentru examen de laborator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele care au fost în contact apropiat în avion cu cernăuțeanul confirmat cu infecție cu coronavirus au fost identificate și li s-au prelevat probe pentru examen de laborator. Este vorba despre pasagerii care au stat în spatele, în fața, în stânga și pe același rând cu persoana infectată, conform metodologiei elaborate de autorități.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, a declarat că rezultatul testelor este așteptat în cursul zilei de joi.

În ceea ce privește echipajul avionului, compania Wizz Air a transmis că a fost notificată de către autoritățile sanitare că pe zborul Milano Bergamo – Suceava din 26 februarie a.c. a existat un pasager ulterior diagnosticat cu coronavirus. „Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipele de mentenanță ale companiei și personalul de la sol au în vigoare ghiduri și proceduri clare, prescrise de autoritățile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air”, se arată în comunicatul companiei aviatice

Reamintim că prima persoană din Ucraina care a fost diagnosticată cu coronavirus este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Cernăuți, care s-a întors cu soția din vacanță din Italia cu o cursă de avion Bergamo-Suceava. La controlul medical din aeroport nu a prezentat nici un fel de simptome, astfel încât a primit permisiunea de a intra în țară. El a ieșit din România în aceeași seară, la volanul unui autoturism, prin punctul de trecere a frontierei Siret.

Potrivit agenției de știri din Cernăuți BucPress, Ministerul Sănătății din Ucraina a confirmat cazul și a precizat că probele recoltate de la persoana bolnavă au fost trimise suplimentar în Laboratorul virusologic al Organizației Mondiale a Sănătății, pentru confirmarea suplimentară a diagnosticului dat de medicii ucraineni. Bărbatul se află internat în izolatorul Clinicii de boli infecțioase din Cernăuți și starea lui de sănătate este bună, potrivit presei ucrainene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenilor care au intrat în contact cu cernăuțeanul confirmat cu coronavirus li s-au recoltat probe pentru examen de laborator.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenilor care au intrat în contact cu cernăuțeanul confirmat cu coronavirus li s-au recoltat probe pentru examen de laborator5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei