Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2016 - Anul XXI, nr. 268 (6381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raritate

Femeie de 50 de kg, operată ieri de un chist de 12 kg, la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un chist ovarian uriaş, de 12 kg, i-a fost extirpat, ieri, unei paciente internate în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Femeia în vârstă de 39 de ani, din Fălticeni, a fost operată de echipa formată din medicii chirurgi dr. Octavian Diaconu şi dr. Livia Petre şi medicul anestezist dr. Violeta Ștefan. Intervenţia a durat aproximativ 60 de minute şi s-a desfăşurat fără probleme.

Dr. Diaconu ne-a declarat, ieri, că acest caz a fost unul deosebit atât prin dimensiunea foarte mare a formaţiunii care a trebuit extirpată, dar şi din cauza altor afecţiuni de care suferă femeia. Greutatea de 12 kg a unui chist ovarian este una neobişnuită, dar în raport cu greutatea pacientei, de doar 50 de kg, pare de-a dreptul uriaşă.

În ceea ce priveşte patologia asociată, femeia are şi o insuficienţă renală veche, fiind dializată de două ori pe săptămână de 15 ani, precum şi o hepatită cu virus C. Din acest motiv, protocolul operator a inclus măsuri speciale de protecţie pentru pacientă şi personalul medical. ”Avea o burtă imensă, însă pacienta a crezut că este o ascită consecutivă hepatitei C. Chistul ovarian a fost diagnosticat în urmă cu 10 ani. Operaţia a decurs foarte bine, noi eram pregătiţi şi pentru transfuzie, dar nu a fost cazul”, a arătat dr. Diaconu.

 

Cele mai multe chisturi ovariene sunt descoperite accidental

După intervenţia chirurgicală, femeia a fost internată în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă şi, dacă nu apar nici un fel de complicaţii post-operatorii, în 7-8 zile va pleca acasă.

Chistul ovarian reprezintă orice colecţie de lichid la nivelul ovarului, orice folicul ovarian mai mare de 2 centimetri putând fi numit chist. Cele mai multe chisturi ovariene sunt necanceroase, dar sunt întotdeauna investigate pentru a preveni orice risc.

De cele mai multe ori evoluează fără simptome şi sunt descoperite accidental la un control ginecologic de rutină sau la o ecografie pelvină. Uneori pot determina dureri pelvine sau disconfort abdominal.

Unele chisturi ovariene pot da complicaţii, cum ar fi torsiunea de ovar şi ruptura de chist ovarian, care se manifestă în principal prin dureri abdominale intense apărute brusc. În cazul chisturilor cu dimensiuni foarte mari, poate să apară disconfortul abdominal din cauza comprimării organelor din jur. Chisturile ovariene pot de asemenea interfera cu tratamentele de fertilitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie de 50 de kg, operată ieri de un chist de 12 kg, la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 9479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeie de 50 de kg, operată ieri de un chist de 12 kg, la Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(15 nov 2016, 11:39:03
astia daca nu le dai bani nu te baga in seama, sigur femeia a scos cateva zeci de milioane di buzunar

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei