Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2016 - Anul XXI, nr. 268 (6381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frică de răzbunare

Doi concubini au fost agresaţi şi ameninţaţi să nu se prezinte în instanţă, de către cei cu care sunt în proces

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi concubini din comuna Arbore se plâng că au fost agresaţi în propria casă în urmă cu câteva zile, chiar de către cei cu care sunt în proces de ani de zile. Ei spun că au fost ameninţaţi de agresori să nu se prezinte în instanţă la următorul termen pe care îl au, pe 23 noiembrie, şi se tem acum pentru viaţa lor. Mihai Puşcaşu, în vârstă de 64 de ani, şi Maria Cherar, în vârstă de 54 de ani, locuiesc în comuna Arbore şi trăiesc în concubinaj, având mai mulţi copii din relaţiile precedente. De ani de zile cei doi se află într-un conflict cu câţiva indivizi din comuna Arbore, conflict care a ajuns în faţa judecătorilor, în cadrul unui proces aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi. Oamenii povestesc că pe 4 noiembrie, seara, cei doi agresori cu care se află în proces au intrat peste ei în casă şi i-au agresat pe fiul unuia dintre ei, IliePuşcaşu, şi pe ginerele Petre Păduraru, pe care i-au lovit cu topoarele în cap. În urma agresiunii cei doi bărbaţi au ajuns la spitalul din Rădăuţi, unde au primit îngrijiri medicale. Concubinii spun că prin intermediul acestor acţiuni de intimidare, agresorii de acum 3 ani vor ca Maria Cherar să-şi retragă plângerea împotriva celor doi.

 

Femeia nu vrea să-şi retragă acuzaţiile, după ce a fost bătută crunt în urmă cu trei ani

Fapta gravă pentru care femeia se judecă cu doi dintre agresori, într-un proces demarat la începutul lunii octombrie a anului trecut, s-a petrecut pe 20 noiembrie 2013. În acea zi, Maria Cherar a fost bătută cu sălbăticie, cu parii, în propria casă, suferind leziuni grave pentru care a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale. După cum atestă documentele medico-legale, Maria Cherar a suferit leziuni prin agresiune, o dublă fractură la un picior şi multiple răni la ambele braţe. Toate aceste leziuni cumplite au necesitat mai multe intervenţii chirurgicale, femeia deplasându-se astăzi într-un scaun cu rotile. La începutul lunii octombrie a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au trimis în judecată cinci inculpaţi implicaţi în incidentul din acea zi, dintre ei doar doi fiind acuzaţi de agresiune împotriva femeii. Vasile Fierar şi Petrică Zlotar au fost trimişi în judecată pentru infracţiunile de loviri sau alte violenţe, distrugere şi violare de domiciliu. Procurorii au avut de a face cu un dosar destul de complex, deoarece iniţial au fost şapte părţi vătămate, însă ulterior şase dintre acestea şi-au retras plângerile penale şi au declarat că nu mai au nici o pretenţie. Singura care şi-a păstrat acuzaţiile a fost Maria Cherar, care a suferit în urma agresiunii o complexă intervenţie chirurgicală, în urma căreia în picior i-a fost montată o plăcuţă cu şuruburi. Femeia susţine că şi acum are mari probleme cu deplasarea, iar costurile de spitalizare s-au cifrat la aproximativ 6.000 de lei. Ea este hotărâtă să-şi susţină cauza în continuare în acest proces, însă se teme de răzbunarea celor din familia cu care se află în conflict, după agresiunea de acum trei ani.

 

În urma apelului depus de ambele părţi implicate, procesul a ajuns la Curtea de Apel Suceava

Sentinţa dată de Judecătoria Rădăuţi la finele lunii iunie l-a condamnat pe Vasile Fierar la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, iar pe minorul Petrică Zlotar la o măsură educativă de consemnare la domiciliu la finalul săptămânii, pentru o perioadă de 12 săptămâni. În plus, autorul principal, Vasile Fierar, a fost condamnat la plata cheltuielilor de spitalizare şi a unei despăgubiri de 15.000 de lei, bani pe care trebuie să-i dea victimei. Sentinţa i-a înfuriat pe cei doi, care au făcut apel la Curtea de Apel Suceava şi au început să-i ameninţe din nou pe Mihai Puşcaşu şi Maria Cherar, totul culminând cu atacurile de la începutul lunii noiembrie. Mihai Puşcaşu povesteşte că actele de ameninţare au continuat şi pe 10 noiembrie, când fiul său a fost urmărit şi ameninţat cu cuţitele de Sorin Nichita Zlotar şi Vasile Fierar pe uliţele satului Arbore. Acesta este şi motivul pentru care cei doi concubini cer protecţia poliţiei pentru a se putea prezenta în faţa judecătorilor, într-un proces în care cei vinovaţi trebuie să plătească pentru fapta lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi concubini au fost agresaţi şi ameninţaţi să nu se prezinte în instanţă, de către cei cu care sunt în proces.
 Vizualizări articol: 4433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi concubini au fost agresaţi şi ameninţaţi să nu se prezinte în instanţă, de către cei cu care sunt în proces0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei