Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2014 - Anul XIX, nr. 163 (5672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere DSP

Amendă de până la 2.000 de lei pentru managerul Spitalului Rădăuţi, Dorin Tibeică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul spitalului din Rădăuţi va fi amendat după moartea tânărului de 19 ani care a fost consultat la această unitate sanitară pentru niște dureri abdominale apărute în timp ce susținea examenul de bacalaureat, dar a fost lăsat să plece acasă cu o simplă rețetă pentru ca la o zi de la prezentarea în ”Urgențe” băiatul să moară. În raportul întocmit de Direcția de Sănătate Publică în urma controlului pe care această instituție l-a declanșat la spitalul rădăuțean se propune amendarea lui Dorin Tibeică cu o sumă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Cuantumul sancțiunii urmează să fie stabilit cu exactitate după ce ministerul de resort va aviza măsura propusă de DSP.

Așa a informat ieri purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, potrivit căruia amenda va fi pe persoană fizică, ceea ce înseamnă că managerul spitalului din Rădăuți o va plăti din buzunarul propriu și nu din bugetul unității sanitare.

 

De ce se face vinovat Dorin Tibeică

Dorin Tibeică va fi amendat pentru nerespectarea condiţiilor minime privind organizarea şi dotarea centrului de primiri urgenţe (CPU) al unităţii sanitare.

Tot la propunerea DSP, Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor va declanșa o anchetă ”urgentă” în acest caz, cercetările urmând să stabilească dacă medicul Gheorghe Mitric, cel care a intervenit în cazul lui Ilie Mutescu - tânărul de 19 ani, din Vicovu de Jos, mort în data de 3 iulie din cauza unei ocluzii intestinale, nedepistate în ”Urgențe” cu o zi înainte, când băiatul s-a prezentat cu dureri de burtă – se face sau nu vinovat de malpraxis. ”Este un caz complex, ce necesită și o analiză pe linie medicală, nu doar administrativă”, a explicat Adrian Popescu.

 

Anchetă internă la spitalul rădăuțean, la propunerea DSP

El a adăugat că o altă propunere a fost înaintată de DSP către conducerea Spitalului Rădăuți, căreia i s-a cerut să declanșeze o anchetă internă și să dispună eventuale sancțiuni împotriva celor care au greșit. Investigația ar trebui demarată de consiliul medical al unității sanitare în termen de trei zile de la luarea la cunoștință a raportului.

De asemenea, a fost propusă organizarea și dotarea CPU de la spitalul din  Rădăuţi conform normelor legale în vigoare, măsură care trebuie pusă în practică de Dorin Tibeică în termen de 60 de zile de la luarea la cunoștință a raportului. Pe de altă parte, la propunerea DSP, managerul și directorul medical al unității sanitare trebuie să se îngrijească ”imediat” ca fișele de urgență și rapoartele de gardă să fie întocmite corect, completarea lor defectuoasă, cu multe rubrici goale, fiind un neajuns depistat cu ocazia controlului efectuat la Spitalul Rădăuți, după cum a precizat Adrian Popescu.

Mai mult, în termen de zece zile, Dorin Tibeică ar trebui să afișeze la CPU un anunț cât mai vizibil cu privire la modul în care se face trierea pacienților, în timp ce directorului medical îi revine sarcina ca în termen de 30 de zile să reinstruiască personalul de la ”Urgențe” cu privire la anumite protocoale și proceduri, cum ar fi cele de transfer, sau cu privire la dotarea și medicația existentă în acest sector.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de până la 2.000 de lei pentru managerul Spitalului Rădăuţi, Dorin Tibeică.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amendă de până la 2.000 de lei pentru managerul Spitalului Rădăuţi, Dorin Tibeică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei