Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Tomograf nou, de 750.000 de euro, la Spitalul Suceava, până la finele anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tomograf nou, de 750.000 de euro, va completa dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Directorul medical al unităţii sanitare, dr. Tiberius Brădăţan, a informat ieri că tomograful ar urma să fie achiziţionat cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi să fie dat în funcţiune până la finele anului. Va fi al doilea tomograf pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava îl va deţine în compartimentul său de imagistică medicală.

Noul tomograf este mai performant decât primul şi are avantajul că facilitează scanarea inimii şi a arterelor coronare, oferind medicilor posibilitatea unui diagnostic foarte exact şi a unui tratament pe măsură. Şi asta, deoarece acest tip de aparat deţine o tehnologie de investigare cu 64 de slice-uri, care permite pe lângă efectuarea examinărilor standard şi efectuarea de angiografii pentru toate regiunile corpului sau de examene tomografice pentru pacienţii care suferă de afecţiuni coronariene.

 

Diagnostice corecte şi precise şi o iradiere mai mică, cu noul tomograf

Noul tomograf va creşte complexitatea cazurilor tratate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava prin posibilitatea efectuării de investigaţii net superioare din punct de vedere calitativ, îndeosebi în sfera Cardiologie şi Oncologie. Imaginile obţinute cu acest tip de aparat sunt extrem de clare, generând un diagnostic corect și precis, în timp ce gradul de iradiere a pacientului este sensibil redus.

„Noul tomograf permite vizualizarea unor zone care acum, cu aparatul pe care îl deţinem, nu ne sunt accesibile. Are o viteză de opt ori mai mare, ceea ce înseamnă o imagine obţinută în timp real. Fiind un tomograf din generaţia nouă, are şi un grad de iradiere mai scăzut, cu până la 60%”, a explicat dr. Tiberius Brădăţan.

 

500.000 de dolari, costul tomografului achiziţionat în 2008 de spital

Tomograful deţinut acum de compartimentul de imagistică medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost dat în funcţiune în martie 2008. Este un aparat cu opt slice-uri, care la vremea respectivă a costat 500.000 de dolari. De-a lungul timpului, tomograful s-a stricat de mai multe ori, una dintre defecţiuni fiind semnalată chiar la tubul tomografului, care este piesa cea mai importantă şi cea mai scumpă. În acest context, tubul tomografului a fost schimbat cu unul nou, în anul 2012, însă numărul de utilizări pe care îl poate suporta această componentă principală se apropie deja de limita maximă admisă.

Potrivit datelor înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, circa 650 de pacienţi sunt examinaţi lunar cu tomograful aflat acum în dotarea unităţii. În 2009, numărul de pacienţi investigaţi cu tomograful a fost de 4.000, în 2010 de 5.139, în 2011 de 6.718, în 2012 de 7.866.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomograf nou, de 750.000 de euro, la Spitalul Suceava, până la finele anului.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tomograf nou, de 750.000 de euro, la Spitalul Suceava, până la finele anului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei