Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2014 - Anul XIX, nr. 126 (5635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificări legislative

Statul obligă spitalele private să îşi reducă tarifele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la 1 iulie, spitalele private sunt obligate să îşi reducă tarifele la nivelul celor practicate în spitalele publice pentru a mai primi deconturi de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Măsura prin care statul îşi propune să-i protejeze pe pacienţii asiguraţi de costuri suplimentare este stipulată în noul contract cadru şi în pachetul de servicii de bază ce vor intra în vigoare de luna viitoare.

Astfel, una dintre schimbările radicale în legislaţie vizează costurile serviciilor din spitalele private care sunt în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, costuri care sunt considerate prea mari în comparaţie cu cele din spitalele publice. În acest context, de la 1 iulie, spitalele private sunt forţate de lege să scadă tarifele la nivelul celor din spitalele publice pentru a li se mai deconta serviciile oferite bolnavilor. Aici intră atât costurile investigaţiilor, cât şi al condiţiilor hoteliere şi care nu trebuie să depăşească valoarea maximă de 300 de lei/zi, nici în spitalele publice şi nici în cele private.

Noile reglementări legislative, care vor intra în vigoare de luna viitoare, introduc însă şi alte obligaţii pentru cei care se ocupă de sănătatea pacienţilor asiguraţi. Una dintre acestea face referire la obligaţia furnizorilor de servicii medicale de a nu încasa sume de la pacienţi pentru serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază,pentru care nu este prevăzută o reglementare în acest sens. Excepţie de la această regulă fac, potrivit noii legislaţii, coplata la spitale, contravaloarea serviciilor hoteliere cu grad ridicat de confort (care poate fi stabilită atât de spitalele publice, cât şi de cele private, dar care nu poate fi mai mare de 300 de lei/zi), diferenţele de preţ la medicamente, dispozitive medicale şi unele tratamente stomatologice.

„Nerespectarea acestei obligaţii duce la rezilierea contractului pe care furnizorii de servicii medicale îl au încheiat cu CAS”, a avertizat ieri purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Anda Sălăgean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul obligă spitalele private să îşi reducă tarifele.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Statul obligă spitalele private să îşi reducă tarifele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei