Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 259 (5466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapia cu celulele stem pot încetini evoluţia bolilor Alzheimer şi Parkinson

Terapia cu celule stem poate aduce beneficii în neurologie, prin încetinirea evoluţiei bolilor degenerative Alzheimer şi Parkinson, cercetările americane în domeniu fiind destul de avansate şi promiţătoare, a declarat preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. dr. Dafin Mureşanu.

"Cercetătorii americani au un studiu avansat în privinţa utilizării celulelor stem, care a fost prezentat la Congresul Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei, desfăşurat la Praga. Terapia cu celule stem poate aduce beneficii, dar nu prin înlocuirea completă a unor neuroni. Ceea ce ar putea să facă este ca degenerarea să fie mai lentă, adică rolul lor să fie acela de a întârzia o boală degenerativă progresivă. Bolile degenerative omoară, zi de zi, zeci, sute de neuroni", a explicat profesorul Mureşanu.

Potrivit medicului Bogdan Popescu, şef al clinicii de neurologie de la Spitalul Colentina din Bucureşti, până acum nu a existat o metodă de a întârzia evoluţia unei boli degenerative de tipul Alzheimer sau Parkinson.

"Acum, cu ajutorul celulelor stem injectate în măduva spinării, s-ar putea încetinii evoluţia bolilor, dar mai este mult de făcut până să putem vorbi despre vindecarea bolilor degenerative", spune dr. Bogdan Popescu.

Bolile degenerative sunt cauzate de un cumul de factori, cercetătorii fiind interesaţi să continue cercetarea creierului.

"Ştim că dacă o leziune apare la nivelul creierului, acesta reacţionează în mod predicitibil şi constant. Mai întâi, încearcă să reducă leziunea, iar asta înseamnă neuroprotecţie, în primele 24 de ore. Apoi, uzând aceleaşi resurse, trece la regenerare. Aceste reacţii ale creierului, bine înţelese, ne fac să intervenim mai bine în suferinţele neurologice", a mai spus prof. dr. Dafin Mureşanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapia cu celulele stem pot încetini evoluţia bolilor Alzheimer şi Parkinson.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Terapia cu celulele stem pot încetini evoluţia bolilor Alzheimer şi Parkinson5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei