Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 160 (5367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici DSP

Bolile de inimă şi cancerul ucid cei mai mulţi suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bolile de inimă şi cancerul au rămas principalele cauze de deces în judeţ. Ciroza, traumatismele, otrăvirile şi afecţiunile pulmonare, urmate de bolile aparatului genito-urinar ocupă celelalte locuri din topul bolilor de care mor sucevenii. Aşa arată un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, întocmit pentru luna mai a anului în curs şi dat publicităţii, recent, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu.

Potrivit documentului, în mai, în judeţ s-au înregistrat 623 decese, dintre care 371 au fost cauzate de bolile aparatului circulator, după cum urmează: hipertensiune arterială - 36, infarct miocardic - 47, alte forme de cardiopatie ischemică - 100, cord pulmonar cronic - 14, boli cerebro-vasculare - 97 (restul până la 371 decese au fost provocate de alte boli ale aparatului circulator decât cele menţionate).

 

31 de decese prin traumatisme şi otrăviri, în mai

Alte 138 decese au fost cauzate în mai de tumorile maligne, printre care 14 la nivelul stomacului, 22 la nivelul traheii şi bronhiilor, opt la nivelul prostatei, cinci la nivelul sânilor şi două la nivelul colului uterin. Locul trei în statistica întocmită de DSP este ocupat de ciroză, cu 18 de decese în luna mai. Pe locurile patru şi cinci în topul bolilor care îi omoară pe suceveni se situează traumatismele şi otrăvirile, cu 31 decese în total, şi bolile aparatului respirator, cu 20 de decese (printre afecţiunile respiratorii care au făcut cele mai multe victime în mai se numără pneumonia şi  bronho-pneumopatia obstructivă cronică cu zece şi respectiv opt decese).

 

Cele mai multe decese, înregistrate la persoanele de 75 ani şi peste

În mai, din totalul de 623 decese, patru au fost cauzate de bolile infecţioase şi parazitare, printre care tuberculoza (trei din cele patru decese au fost cauzate de TBC, restul fiind provocate de alte boli infecţioase sau parazitare). În acelaşi timp, şase decese au fost cauzate de bolile aparatului genito-urinar şi două de hepatitele cronice.

Din totalul de 623 decese înregistrate în mai, 464 au fost consemnate la domiciliu sau în alte părţi, iar restul la spital (159). De asemenea, din totalul de 623 decese, 487 au fost înregistrate la persoanele de 75 de ani şi peste, unul la copiii între 1 şi 4 ani, iar patru la copiii sub un an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolile de inimă şi cancerul ucid cei mai mulţi suceveni.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolile de inimă şi cancerul ucid cei mai mulţi suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei